Societat

Cribratges massius al Vallès per frenar el risc de rebrot

El nombre de casos es dobla a Sabadell, Terrassa, Cerdanyola i Ripollet en nomes una setmana

Granollers i Mollet també traspassen la línia vermella amb una tendència ascendent de contagis

El Departament de Salut està treballant conjuntament amb els ajuntaments de Sabadell, Terrassa i Ripollet per dur a terme cribratges a diverses zones d’aquests municipis davant l’increment de casos detectats les últimes setmanes i que han col·locat el Vallès en el punt de mira. La situació no és d’alarma, segons han assegurat fonts del departament, i el que es pretén aconseguir amb aquests cribratges, que es duran a terme en carpes situades davant d’alguns centres d’atenció primària, és precisament no haver d’arribar a adoptar restriccions més dures, com ara les que hi ha en altres municipis.

La situació està lluny del que ha passat a Lleida, l’Hospitalet, Barcelona o Figueres, però en l’última setmana s’ha arribat a multiplicar per dos el nombre de casos globals al Vallès Occidental. Així, per exemple, en la setmana del 24 al 30 de juliol Sabadell va passar de 80 a 170 casos i Terrassa, de 58 a 109. Va augmentar també el nombre d’ingressos a l’hospital (9 a Sabadell i 5 a Terrassa) i la mateixa alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, va fer un vídeo en què demanava prudència a la població i en el qual admetia que les dades “no són bones”. També el president de la Generalitat, Quim Torra, ha traslladat el seu suport a Farrés via Twitter i ha demanat “màxima prudència i màxima prevenció” a la ciutadania.

Malgrat l’increment de contagis, l’alcaldessa ha destacat que no hi ha cap pacient de Covid-19 ingressat a la unitat de cures intensives (UCI) de l’hospital Parc Taulí, tot i que “fa por pensar que puguem tenir dades com les dels últims mesos”.

Ahir el Centre d’Esports Sabadell (CE Sabadell) va comunicar la detecció de diversos casos de coronavirus entre els treballadors, raó per la qual va decidir tancar les oficines de l’estadi de la Nova Creu Alta fins al 17 d’agost.

Més enllà de les dues capitals, també han augmentat els casos a Cerdanyola, amb 31 nous contagis confirmats i un risc de rebrot de 169, i a Sant Cugat del Vallès, amb 59 casos més.

Pel que fa al Vallès Oriental, el risc s’ha disparat a Granollers, amb 62 nous casos i un risc de rebrot del 221 i també a Mollet del Vallès, amb 27 casos més, però amb una capacitat mitjana de contagi per sobre de dues persones per persona, quan la mitjana de Catalunya ja està per sota d’1. Ara hi ha prop de 40 municipis on el risc de rebrot ja ha superat la línia vermella.

LA XIFRA

100.000
casos positius
s’han registrat a Catalunya des que va començar la pandèmia fins ara.

Més de 100.000 positius

Catalunya ha superat en les últimes hores la xifra de 100.000 casos positius de Covid-19 registrats des de l’inici de la pandèmia. En les últimes hores, el Departament de Salut ha notificat un total de 1.243 casos més a Catalunya, de manera que el total de persones contagiades ascendeix a 100.668.

Pel que fa a la mortalitat causada pel coronavirus, fins ara ja són 12.751 les víctimes, de les quals 6.995 han mort en un hospital o centre sociosanitari; 4.118, en una residència geriàtrica; 814, en un domicili, i 824 no han estat classificades per falta d’informació.

Ahir hi havia 603 ingressats en un centre hospitalari, 171 més que diumenge. Els ingressats a l’UCI han passat de 100 a 105.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona