Societat

Desmantella una banda de traficants que distribuïa droga a la Costa Brava Sud i el Maresme

Hi ha una vintena de detinguts i els agents han comissat cocaïna, haixix, cristall, èxtasi i marihuana

La Guàrdia Civil ha desmantellat una banda de traficants que distribuïa droga a la Costa Brava Sud i el Maresme. L’operatiu que ha permès desarticular el grup criminal, i que tanca nou mesos d’investigació, ha arribat a mobilitzar fins a 400 agents, tant de la Benemèrita com de diferents policies locals.

S’han fet una vintena de detinguts i s’han comissat tant diferents tipus de drogues (cocaïna, èxtasi, marihuana) com material per adulterar-les.

El propietari d’un bar de Granollers era el cervell de tot l’entramat i, a partir d’aquí, la xarxa feia servir diferents intermediaris per distribuir la droga pel litoral.

Fins i tot, durant el confinament, la banda va continuar operant en benzineres i supermercats per no despertar sospites.

L’operatiu per desmantellar la banda, que s’ha batejat amb el nom de ‘Hard-Bargain’, tanca nou mesos d’investigació. El cas l’ha tutelat el Jutjat d’Instrucció Número 3 de Santa Coloma de Farners, que és qui s’ha fet càrrec de totes les diligències.

La investigació l’ha duta a terme l’Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga de la Guàrdia Civil de Girona, i ha comptat amb la col·laboració de les policies locals de Vidreres (Selva), Pineda de Mar (Maresme) i Granollers.

Al setembre de l’any passat, la Guàrdia Civil va descobrir l’existència d’un entramat criminal, format “per un nombrós grup de persones” que es dedicaven a distribuir droga arreu del litoral de la Costa Brava Sud i el nord del Maresme.

Els agents van començar a estirar el fil i, d’entrada, van descobrir que un veí de Vidreres es dedicava a distribuir cocaïna per la zona. Aquest home, al seu torn, comprava la droga a un distribuïdor que l’obtenia d’un altre contacte, un home marroquí que vivia a Sant Cebrià de Vallalta (Maresme).

A partir d’aquí, la Guàrdia Civil i les diferents policies locals van anar avançant fins a trobar el veritable cervell de la banda: un espanyol d’origen marroquí que regentava un bar a Granollers. Des d’aquest local, l’home arribava a vendre fins a 2 quilos de cocaïna cada setmana.

A més, s’encarregava de controlar la distribució d’haixix i marihuana, que portava a terme “una àmplia xarxa” de traficants.

Segons destaca la Benemèrita, el grup feia temps que operava. Fins i tot, durant el confinament per la covid-19, quan la seva activitat va baixar en picat, la banda va idear tota mena d’estratagemes per continuar distribuint droga.

Per passar desapercebuts, els camells quedaven amb els consumidors a benzineres i supermercats, aprofitant que estaven oberts. A més, van “augmentar considerablement” el preu dels estupefaents, subratlla la Guàrdia Civil.

Amb la desescalada i l’arribada dels primers turistes, els agents expliquen que l’organització va tornar a reprendre l’activitat “amb frenesí”. Sobretot, distribuïen la droga a Lloret, Blanes, Santa Susanna, Pineda de Mar i Calella.

Més de 400 agents

La investigació va culminar en un operatiu que es va fer dijous passat i que va arribar a mobilitzar més de 400 agents entre Guàrdia Civil i policies locals, i durant el qual també es van activar unitats canines (per detectar drogues i diners). En total, es van fer cap a una trentena d’entrades i escorcolls en habitatges i locals de les comarques gironines i barcelonines.

En concret, a Vidreres, Sant Pol de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Cebrià de Vallalta, Granollers, Canovelles i Cardedeu.

Els agents han fet una vintena de detinguts i subratllen que l’operatiu ha permès desmantellar la banda criminal.

Durant els escorcolls, s’han comissat 1,8 quilos de cocaïna, 2,6 d’haixix, 879 grams de cafeïna (per tallar la droga), 12,5 grams de cristall, 256 pastilles d’èxtasi, 2,1 quilos de marihuana, 72.700 euros en metàl·lic, 711 plantes de marihuana, set bàscules de previsió, un revòlver, una màquina per comptar diners i nou vehicles.

La Guàrdia Civil destaca que els escorcolls van permetre descobrir una nau industrial que l’organització estava posant a punt per cultivar-hi marihuana. Hi podrien arribar a créixer fins a 3.000 plantes i la banda s’havia gastat més de 20.000 euros per comprar la maquinària i el material per cultivar la droga.

Els agents subratllen que a l’hora de desmantellar l’organització criminal ha estat de “vital importància” la col·laboració de les policies locals. Sobretot, durant l’estat d’alarma, ja que la presència dels agents al carrer “estava justificada i no aixecava sospites” a l’hora de fer vigilàncies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES