Societat

L’Aragó destina 20.000 euros a promoure la difusió de l’aragonès i el català en els centres educatius

Pretén facilitar assessorament i recursos per tal que desenvolupin activitats i projectes de treball en ambdues llengües

El govern de l’Aragó ha convocat els programes ‘Luzía Dueso’ i ‘Jesús Montcada’ per promoure la difusió de l’aragonès i el català que es parla en aquesta comunitat, respectivament, en els centres públics i privats concertats no universitaris de la comunitat durant el curs 2020-2021.

Aquests programes, que compten amb una dotació de 20.000 euros, pretenen facilitar assessorament i recursos per tal que escoles i instituts desenvolupin activitats i projectes de treball en aquestes llengües.

Amb aquesta convocatòria, la voluntat del govern aragonès és “fomentar la dignificació del patrimoni lingüístic, conscienciar a la comunitat escolar sobre aquesta riquesa i fer costat al professorat que imparteix aquestes llengües en els centres educatius”.

Els dos programes són una iniciativa del govern de l’Aragó i pretenen acostar als centres educatius una oferta d’activitats científiques i humanístiques d’animació i difusió tant de l’aragonès i les seves varietats lingüístiques com el català que es parla en aquesta comunitat, adaptades a totes les àrees curriculars.

Així mateix, mitjançant la convocatòria d’aquesta iniciativa el departament d’Educació, Cultura i Esport de l’Aragó -a través de la Direcció General de Política Lingüística- pretén facilitar als centres escolars l’assessorament i els recursos que necessitin perquè promoguin les seves pròpies activitats i projectes de treball en totes dues llengües.

La convocatòria està dirigida a centres docents públics i privats no concertats de la Comunitat que imparteixin Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Formació Professional, així com també a Centres Públics d’Educació de Persones Adultes, Escoles Oficials d’Idiomes i Centres Rurals d’Innovació Educativa.

El pressupost destinat al finançament d’aquestes dues iniciatives ascendeix a 20.000 euros i la durada del programa serà d’un curs escolar. Els centres podran presentar les sol·licituds entre l’1 i el 30 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona