Societat

La fiscalia del TS dona la raó a Puigdemont en el cas Agissa

Un informe del ministeri públic no veu indicis de delicte en l’adquisició per part de l’Ajuntament de Girona de la col·lecció d’obres d’art als hereus de Santos Torroella

Un informe de la fiscalia del Tribunal Suprem dona la raó a l’expresident Carles Puigdemont i no veu indicis de delicte en la gestió que va fer de l’empresa Aigües de Girona, Salt i Sarrià (Agissa) quan era alcalde de la ciutat.

En l’informe, avançat ahir per El Mundo, el ministeri públic es pronuncia en contra que la sala segona del Suprem obri una causa penal a l’eurodiputat. En l’escrit, signat pel fiscal de sala Fidel Cadena i el fiscal del Suprem Carmelo Quintana, se sosté que en els fets recollits per la titular del jutjat d’instrucció número 2 de Girona, que va investigar el cas després per una querella de la CUP, no es pot apreciar cap delicte de prevaricació, ni de malversació de cabals públics, ni frau a l’administració ni falsedat, i per això proposa l’arxivament de les diligències.

La jutge María Elena Román havia demanat la imputació de Puigdemont per haver dissenyat “una operació per amagar” que la col·lecció d’art adquirida per l’Ajuntament de Girona als hereus de Santos Torroella es va fer mitjançant les quantitats rebudes amb l’establiment de l’anomenat cànon inicial en la concessió del servei públic d’aigua a l’Ajuntament de Girona. Per la jutge, el procediment, que va passar pel ple municipal el 14 de febrer del 2014, va comportar “una substancial minva en el patrimoni de l’Ajuntament en una àrea tan sensible com l’aigua”.

L’informe de la fiscalia sosté, però, que “la desviació d’ús a altres fins públics només constitueix infracció administrativa per aplicació del principi d’intervenció mínima del dret penal” i que “es redueix a l’adquisició per al museu municipal d’una col·lecció d’obres d’art” havent abonat part del cost –1 milió d’euros d’un total de 3,9 milions– amb l’import rebut per l’Ajuntament, “amb càrrec als fons obtinguts després de prorrogar els contractes de concessió en favor de l’empresa mixta Agissa per gestionar el cobrament del cànon de l’aigua, i que haurien d’haver-se aplicat al finançament de la despesa municipal relacionat amb el cicle integral de l’aigua”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida