Societat

D’Olot a l’estratosfera per ajudar Càritas

Un globus sonda llançarà missatges des de 15.000 metres d’altitud

La crisi provocada per la pandèmia ha generat moltes iniciatives solidàries, però poques de tan originals com la que han posat en marxa quatre universitaris olotins: recollir escrits amb desitjos i somnis, posar-los en una sonda i quan estigui a 15.000 metres, deixar-los anar. El llançament està previst per al 14 de novembre, dins de la programació del festival de la llum i el foc Lluèrnia. La gent que aporti els escrits haurà de fer una donació, que els joves destinaran a Càritas .

Els emprenedors són Ferran Delgà (estudiant de matemàtiques a la UPC), Elena Mansilla (disseny a Elisava), Joan Plana (enginyeria de telecomunicacions a la UPC) i Martina Cots (matemàtiques i física a la UAB) que s’han proposat “aportar un granet de sorra en un moment complicat” i donar un missatge positiu. El president de Càritas Garrotxa, Carles Oller, està entusiasmat. “Quan van venir a explicar-nos-ho, se’ns va posar la pell de gallina”, assegura. Des de l’Ajuntament, tot són elogis. “Són joves amb un gran talent”, diu la regidora Gemma Canalias.

“Compromesos”

Els promotors han batejat el seu projecte amb el nom d’ Estratosfèrics . Els desitjos es podran lliurar a través del seu lloc web (www.estratosferics.com, que encara no està operatiu) o a l’oficina de turisme d’Olot. El material es traspassarà a un paper biodegradable i s’introduirà a la sonda, el trajecte de la qual es podrà seguir en temps real gràcies al GPS que portarà l’equip. “La Covid-19 ha deixat una profunda crisi sanitària i social. És per això que decidim no quedar-nos amb els braços plegats i, com a ciutadans compromesos amb la Garrotxa, tenim la necessitat de fer-hi la nostra aportació”, manifesten aquests nois i aquestes noies. En la presentació del projecte, Oller va aprofitar per recordar la situació de precarietat en què estan quedant molts ciutadans. “No és cert que la Covid afecti tothom igual; afecta més uns o altres segons la seva situació social i econòmica”, va assegurar. En aquests moments –va indicar– dos de cada tres atesos per Càritas es troben en situació de pobresa severa i la meitat de les famílies que acudeixen a aquesta institució sobreviuen, de mitjana, amb uns ingressos mensuals de cinc-cents euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona