Societat

Societat

Pedro Álvarez, veu a la víctima

La família del jove assassinat a l’Hospitalet de Llobregat el 1992, i amb un policia com a sospitós, demana a l’Audiència de Barcelona que reobri la investigació, en l’última oportunitat

L’advocat sosté que la prescripció no és clara

Juan Álvarez i Carmen Peso van rebre el suport de desenes de veïns que es van concentrar ahir davant de l’Audiència de Barcelona per reclamar justícia per al seu fill Pedro Álvarez, assassinat el 1992 a l’Hospitalet de Llobregat, amb un agent de la policia espanyola (José Manuel Segovia Fernández) com a principal sospitós. La secció 21 va celebrar una vista, la darrera, per dirimir si aquest crim ha prescrit, com sosté la fiscal i un jutge de l’Hospitalet, o per contra, ho estaria el proper 28 de setembre (tot i que cal afegir-hi els dos mesos i escaig de la pandèmia, en què es van aturar els terminis), com manté la família en fer-se investigacions l’any 2000.

La primera sorpresa desagradable és que la presidenta del tribunal, la magistrada María Isabel Delgado, va celebrar la vista a porta tancada, i fins i tot va denegar-hi la presència dels pares, a banda de la premsa.

L’advocat de la família, el penalista Benet Salellas, va qüestionar el paper del jutge i la fiscal en prendre partit “a favor del reu”, en aquest cas del policia que va estar sis dies en presó preventiva, i “oblidar-se del dret a les víctimes” a tenir una investigació amb garanties i ser-ne informada, com recull l’estatut de les víctimes del 2015, i com insta a fer-ho el TC. Per Salellas, el debat de la prescripció del delicte (l’assassinat són 20 anys) cal fer-lo en el judici, perquè si no, es privarà els pares del jove d’una investigació real. Exposa que la Guàrdia Civil va realitzar una investigació entre els anys 1997 i 2000, després que el pare fes una vaga de fam per demanar una investigació paral·lela a la policia espanyola, ja que és el cos del sospitós. Van investigar una altra persona, però Salellas sosté que el procediment no es va aturar, com exigeix la llei. Per la fiscal, “és una interpretació gramatical”. Encara més, el 2002 la policia va demanar la pistola del crim.

El febrer passat, el jutge va denegar la reobertura amb dubtes. La família demanava que el cas el portés la unitat central d’homicidis dels Mossos, i que s’aprofitessin els avenços en investigació forense. El cotxe del sospitós està desballestat des del 2002. “La repetició de les proves pericials realitzades, amb tecnologies actuals no aportarien resultats diferents dels que hi ha en la causa”, sosté un inspector a la petició del jutge. En 28 anys. Cap canvi?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona