Societat

Les visites a Montsoriu augmenten durant l’estiu

L’impuls del turisme de proximitat durant la pandèmia és la causa de l’increment

El castell de Montsoriu ja ha rebut més de mil visites aquest estiu, tot i que no va tornar a obrir fins al 17 de juliol. La pandèmia de Covid-19 ha modificat les vacances de molts catalans, que han optat per fer turisme de proximitat. Això ha afavorit l’increment de visites al patrimoni cultural i històric català, com ara al castell de Montsoriu . Durant la diada de l’Onze de Setembre es van registrar fins a 378 visites, i es preveu que aquesta tardor s’assoleixin xifres històriques. Malgrat tot, els mesos que el castell va estar tancat a causa del confinament evitaran que s’assoleixi l’objectiu dels 20.000 visitants aquest any.

El castell continuarà obert de dijous a diumenge, però les visites guiades es concertaran només els dissabte i diumenges a les deu i a dos quarts de dotze del matí. Les visites per a la resta del setembre ja són plenes, motiu pel qual se n’estrenarà una aquest mes a dos quarts de quatre de la tarda. El president del patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, va explicar que, atesa la bona rebuda de les visites, la intenció és ampliar-les també als divendres. Garriga creu que aquestes visites serveixen per explicar de què es tractava el vescomtat de Cabrera, que anava de Blanes a la Vall d’en Bas, i considera que la rehabilitació del castell servirà per posar fil a l’agulla al projecte per fer conèixer aquesta etapa històrica. Per aquest motiu, Garriga creu que “cal engrescar” altres municipis que formaven part del vescomtat perquè promocionin conjuntament el patrimoni que hi havia. El vescomtat de Cabrera tenia aproximadament 10.000 km² i també comprenia una part d’Osona.

El castell de Montsoriu té els seus orígens al segle XI. La fortificació va créixer fins que al segle XIV va esdevenir un palau gòtic. El segle XV els vescomtes de Cabrera van canviar la seva residència i es van traslladar a Blanes. La rehabilitació del castell es va començar a fer el 1995, tot i que, segons Garriga, encara hi ha feina “per vint anys.” El 1998 va ser cedit al Consell Comarcal de la Selva i el 2011 va obrir les portes al públic. Actualment ja hi ha vint espais que es poden visitar.

El patronat del Castell de Montsoriu espera que les visites augmentin i que al llarg del 2023 s’arribi a 50.000.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp