Societat

La penya festiva Festa x Tothom celebra la seva 30a edició, la més atípica de totes

Aquest any, el 22è des que hi col·labora Dow Tarragona, s’han preparat iniciatives adaptades a les restriccions per la Covid-19

En un any marcat per les conseqüències de la Covid-19, que han alterat el calendari festiu de la ciutat de Tarragona, el col·lectiu que dona vida a la penya festiva Festa x Tothom celebra el seu trentè aniversari en un context enrarit per la supressió o adaptació del programa d’actes de la festa major de Santa Tecla 2020. Unes modificacions que condicionen la manera com Festa x Tothom gaudirà aquestes dates.

En aquest 30è aniversari, el 22è amb participació i col·laboració de Dow Tarragona, Festa x Tothom ha adaptat el seu programa d’actes. Així, tenint en compte que els protagonistes de la penya festiva no podran acudir a presenciar els actes de Santa Tecla, l’organització ha decidit que sigui la festa qui vagi als membres de Festa x Tothom.

La penya farà pivotar la seva activitat festiva sobre cinc pilars. Primer, es faran fins a tres activitats lúdiques en diferents residències: Estela, la Muntanyeta i Sant Salvador. Allí, Festa x Tothom oferirà un espectacle amb la geganta Frida, la primera de la ciutat de Tarragona adaptada per a l’ús de persones sordes, cegues i/o en cadira de rodes.

Un segon eix serà la Caixa de la il·lusió: un obsequi sorpresa, amb elements festius, de Festa x Tothom i d’altres, que permeti gaudir i reviure la il·lusió amb què viuen la festa major de Santa Tecla.

En tercer lloc, Festa x Tothom tindrà una presència activa durant la lectura del pregó de la festa major, i a la plaça de la Font s’habilitarà un espai reservat per a 25 cadires de rodes.

El quart pilar serà un videoreportatge que resumeixi els 30 anys d’activitats del programa inclusiu –ara convertit en penya festiva– Festa x Tothom.

I, finalment, el cinquè element imprescindible d’aquesta 30a edició de Festa x Tothom consistirà en la presència activa a les xarxes socials, que servirà com a eix vertebrador per a la interactivitat dels seus membres amb la festa major. Amb l’etiqueta #FestaxTothom2020oficial, així com al perfil de Facebook Festa x Tothom, els membres de la penya festiva podran intercanviar imatges, vídeos i comentaris.

Festa x Tothom és la fórmula inclusiva de ciutadania amb discapacitat a les festes, una iniciativa que permet que els ciutadans amb capacitats diferents puguin gaudir de les festes en honor de santa Tecla. És possible gràcies a la participació, la implicació i l’entusiasme de molts voluntaris que comparteixen el seu temps lliure per fer d’aquest col·lectiu una autèntica penya festiva.

Entre les persones que donen vida a Festa x Tothom hi ha un centenar d’empleats de Dow i familiars seus, que junt amb la resta de voluntaris formen una penya festiva integrada per més de 240 persones que durant la festa major gaudeixen dels actes festius durant sis jornades. La crida, la revetlla, el correfoc petit, l’arrencada i el Cafè, copa i puro, i la Diada de Santa Tecla, han format el programa que els membres de Festa x Tothom han presenciat en directe.

Enguany, però, aquest programa s’adapta al context actual. Però el que no es perd és l’esperit d’unió, d’inclusió i de participació en el major acte social i lúdic de la ciutat. De fet, en els seus 30 anys d’existència, més de 2.500 persones han donat vida a la iniciativa Festa x Tothom. Els seus voluntaris hi han dedicat moltes hores del seu temps lliure per apropar i facilitar l’accés a la festa a persones amb altres capacitats, i han rebut a canvi un enorme creixement personal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES