Societat

Dues de cada tres víctimes de trànsit van en moto

Barcelona posa en marxa una campanya per millorar la seguretat adreçada als usuaris de moto compartida

Barcelona té més de 300.000 motos i ciclomotors censats, un 7,7% més que fa deu anys. Als propietaris de vehicles de dues rodes s’hi sumen ara els usuaris de serveis de moto compartida. L’Ajuntament de Barcelona ha concedit 7.000 llicències de motosharing a onze operadors. És per això que l’Ajuntament de Barcelona, el RACC i els operadors d’aquest servei han impulsat una campanya de bones pràctiques per minimitzar l’ús indegut d’aquests vehicles.

L’any passat hi va haver més de 9.000 accidents de trànsit a Barcelona, amb 22 víctimes mortals, la majoria de les quals (14) van ser motoristes, segons la Guàrdia Urbana. Aquest any, de les 9 víctimes mortals registrades a la ciutat, 5 eren motoristes. Segons conclou l’anàlisi d’accidentalitat de vehicles de motosharing que ha fet el RACC amb dades de la Guàrdia Urbana, les ràtios d’accidentalitat general són semblants entre els motoristes que tenen el vehicle en propietat i els usuaris de serveis de moto compartida. Tot i això, el motosharing presenta millors registres en accidents mortals –de moment no n’hi ha hagut cap– que els motoristes privats, en gran part perquè els vehicles compartits són ciclomotors elèctrics amb la velocitat limitada a 50 km/h. La iniciativa, que porta per lema “En moto zero riscos, fica-t’ho al casc!”, difondrà les bones pràctiques en la campanya de sensibilització a través de les motos compartides, que incorporaran durant els pròxims mesos adhesius amb normes i consells en llocs visibles del vehicle. Entre els consells per controlar i minimitzar l’ús indegut dels seus vehicles hi ha la prohibició de l’ús de les motos sota els efectes de l’alcohol o les drogues, la conducció sense punts del permís de conduir o la cessió de la identitat digital del client a un tercer.

LA XIFRA

7.000
llicències
de moto compartida hi ha a Barcelona i no es detecta una major sinistralitat entre els usuaris.

Hi haurà canvis als elements urbans “si cal”

La regidora de Mobilitat va assegurar ahir que “si cal” es canviaran els blocs de formigó de grans dimensions que s’han fet servir per pacificar la circulació en alguns carrers de Barcelona, si suposen un problema per a la seguretat viària. Tot i que la Guàrdia Urbana no ha detectat cap ferit greu o mortal a les zones on s’han instal·lat els elements, el president del RACC va admetre que alguns d’aquests elements poden ser perillosos per a cotxes i motos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona