Societat

Canvi d’actitud contra l’acne

L’acne pot tenir repercussions de tipus psicològic. A més dels tractaments, cal canviar la manera de com es veu i com es viu

El moviment ’skin positive’, aparegut ara fa un any, anima els joves a mostrar la pell tal com és, sense filtres

L’acne és un trastorn de la pell que passa quan els fol·licles pilosos es tapen amb greix i cèl·lules cutànies mortes. Sovint ocasiona l’aparició de barbs, punts negres o grans, i sol aparèixer a la cara, el front, el pit, la part superior de l’esquena i les espatlles. L’acne és més freqüent en els adolescents i adults joves, i té tendència a millorar després dels 30 anys d’edat. Tot i que no es tracta d’un trastorn greu, la seva aparició pot comportar un impacte a les persones afectades.

Hi ha diferents tractaments disponibles que es recomanen en funció de la gravetat de l’acne i de si va acompanyat d’inflamació. En qualsevol cas, s’ha de tenir en compte que la cura i higiene de la pell és fonamental. A banda dels factors hormonals, hi ha altres elements externs que també tenen un paper destacat, com són els productes cosmètics i l’estrès. L’ús de cosmètics de base oliosa pot contribuir al desenvolupament de l’acne i empitjorar les lesions ja existents. Per això es recomana utilitzar productes cosmètics de base aquosa o els que no afavoreixen l’aparició de greix.

El tractament idoni varia en cada cas i és bo consultar el dermatòleg per tal que recomani el que calgui segons cada tipus de pell. Les locions i cremes disponibles sense recepta poden ser útils només en els casos més lleus. Preparacions tòpiques, antibiòtics i, en pacients més afectats, tractaments amb hormones, són alguns dels remeis que es recepten actualment.

Però si hi ha una novetat que cal tenir en compte en el tractament d’aquest trastorn, i en l’àmbit psicològic, és un canvi d’actitud davant aquesta realitat. Així, la tendència skin positive, hereva del body positive, que anima a fugir dels estereotips de la bellesa considerada perfecta, ha permès a molts joves mostrar-se a les xarxes tal com són, sense cobrir-se l’acne amb maquillatge i evitant també els filtres que milloren les imatges. Actualment ja hi ha diferents llistes d’influencers amb acne a qui seguir per sentir-se part d’aquest moviment basat en cuidar l’autoestima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona