Societat

Un jutge de Barcelona investiga si la dona de Mainat va intentar assassinar-lo 

El jutjat d’instrucció 32 de Barcelona investiga si la dona de l’exmembre de la Trinca Josep Maria Mainat va intentar assassinar-lo, segons ha avançat La Vanguardia i han confirmat a l’ACN fonts coneixedores del cas.

Els Mossos van detenir Angela D., de 37 anys, després d’acreditar indicis que apunten que la dona hauria administrat insulina al seu marit, diabètic, mentre aquest dormia. Això va provocar que Mainat entrés en coma.

La investigació apunta que la dona va dissenyar un pla premeditat per acabar amb la vida del seu marit, de 72 anys d’edat, amb el qual ja no convivia, que va intentar dur a terme el 22 de juny.

Així doncs, després de passar a disposició judicial, la dona va quedar en llibertat amb càrrecs, investigada per temptativa d’assassinat amb traïdoria i amb l’obligació de presentar-se a firmar al jutjat cada setmana. Mainat va ser ingressat i es va recuperar en dos dies. La parella s’estava divorciant.

Segons publica el diari, la dona hauria descobert que Mainat preparava els papers del divorci, i al testament s’especificava que si hi havia divorci o estava en tràmits, la dona quedava exclosa de l’herència. El matrimoni vivia separat des de feia uns mesos.

La matinada del 22 al 23 de juny, la família va sopar junta a casa de l’exmembre de la Trinca i la dona havia de dormir en una altra habitació o amb els fills. Les càmeres de vigilància instal·lades a l’habitatge van gravar com la dona entrava fins a 13 vegades al dormitori de Mainat i com s’amagava darrera de la porta del frigorífic per manipular alguna cosa.

Segons l’atestat, la dona va aprofitar que Mainat dormia per entrar a la seva habitació i posar-li les injeccions. Per justificar-se, li va dir que les dosis tenien vitamines i una substància per aprimar-se. El productor es va intentar negar però estava profundament adormit i finalment no ho va evitar.

Tot seguit va entrar en un quadre d’hipoglucèmia, una baixada de sucre i després va entrar en coma. La dona va fer servir un glucòmetre durant la nit, on queden registrades tots els mesuraments que es fan. Així, entre les 1.20 i les 2.41 hores, la dona va mesurar el nivell de sucre fins a cinc vegades.

Els nivells van baixar fins a nivells de risc de mort, però la dona no va fer res fins passats 20 minuts, quan va trucar una ambulància. La telefonista del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va demanar a la dona que donés sucre al seu marit però ella va respondre que no en tenien, cosa que no era certa.

Els Mossos creuen que la trucada va ser un intent per encobrir-se. A més, l’últim mesurament del mesurador era correcte, cosa que fa pensar a la policia que es va mesurar ella mateixa el sucre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC