Societat

Malestar a la restauració pel tancament de terrasses

A Girona, les taules buides contrastaven amb gent esmorzant en bancs, i a Vilobí l’Ajuntament va fer tancar bars oberts

Costa Brava Centre reclama ajuts al sector

Frustració general. Aquest podria ser el resum de la primera jornada de tancament dels serveis de restauració in situ a la demarcació decretada dins les darreres restriccions sanitàries. A Girona, mentre les cadires i els taulells dels establiments romanien inutilitzables, bona part de la clientela que volia esmorzar recorria als locals que oferien begudes i menjar per emportar i, en molts casos, consumia en bancs de carrers places i parcs, circumstància també prohibida per a grups de més de sis persones. Segons l’agència ACN, “ al llarg del matí trobar un banc lliure era tota una proesa” a les places de la Independència i de Catalunya.

A Vilobí, en canvi, els quatre bars del poble van acordar obrir amb “normalitat” i van forçar que els vigilants municipals hi compareixessin per ordenar-los el cessament de l’activitat, a dos quarts d’onze. Esgrimien que estaven en espera que el Tribunal Superior de Justícia (TSJC) validés el decret, però van acabar acatant l’ordre i preparant menús per emportar-se, encomanant-se a la solidaritat dels veïns a l’hora de fer comandes. La por del sector, més enllà d’aquests quinze dies i les pèrdues acumulades i previstes fins a finals de mes –amb pòlisses de crèdit, préstecs ICO i reserves eixutes–, és que la situació s’allargui. En el comerç tradicional, la limitació de l’ocupació s’assumeix amb paciència. I a la sabateria de Rosa Bel, la botiguera destacava que pugen les vendes de sabatilles d’estar per casa.

Costa Brava Centre vol ajut

El nou paquet de restriccions també continua aixecant reaccions del sector turístic i el Grup Costa Brava Centre, tot i el suport a la salvaguarda de la salut pública, recorda que ja van acatar durant el confinament i a l’estiu i reclamen “la creació d’eines i mesures que compensin l’impacte que comportarà el tancament de bars i restaurants”. En el cas de l’Empordà, no obvien que “el 25% de la població viu –directament o indirectament– del sector turístic”, i hi ha molts negocis al límit.La Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre ”té molt clar que l’augment alarmant de contagis a casa nostra és atribuïble a les persones incíviques que no respecten les normes, i en cap cas a un sector que sempre ha col·laborat per facilitar el retorn a la plena normalitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona