Societat

Girona arranca avui les activitats de Sant Narcís més tristes i incertes

Un concert de Joan Garriga obre a l’Auditori una programació molt reduïda a causa de la Covid-19, que podria veure’s més afectada si hi ha noves mesures

Girona arranca aquest vespre la programació d’activitats de Sant Narcís més trista i excepcional. La pandèmia de la Covid-19 ha fet que se suspenguessin tots els grans actes de Fires i només es mantenen en aquest moments dempeus una trentena d’actes culturals, que també podrien arribar a caure si el govern català acabés decretant algun confinament (de cap de setmana o total) com s’està especulant. De moment, però, les activitats arrancaran avui oficialment sense el tradicional pregó –i cercavila–. Només hi haurà un concert de Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic. És el primer dels concerts programats cada dia fins dissabte a dos quarts de nou del vespre a l’Auditori: demà serà el torn de Doctor Prats; divendres, d’Ana Tijoux, i dissabte, de Ciudad Jara. De fet, l’Auditori serà un dels principals nuclis de les activitats de Sant Narcís, ja que també s’hi farà un concert de La Principal de la Bisbal al migdia per Sant Narcís; el ball de la imatgeria popular de la ciutat, dissabte al migdia; el concert del Cor Maragall, al migdia de Tots Sants, i la cantada d’havaneres de Terra Endins, que clourà la programació, diumenge al vespre. A banda de la missa a la basílica de Sant Feliu (aquest any amb aforament limitat i retransmesa per TV Girona), hi haurà mitja dotzena d’actes de caire familiar en centres cívics i la Marfà. També a la Mercè, on divendres hi haurà una audició de sardanes i, diumenge, el concurs de Sardanes Revesses. A banda d’aquests actes presencials –pels quals, en tots els casos, cal reserva prèvia–, també s’han organitzat mitja dotzena d’actes virtuals, entre actes festius de la Fal·lera Gironina i concursos lligats a la Festa Major dels Quatre Rius, que també tindrà una gimcana fotogràfica presencial dissabte al matí. També cal destacar les portes obertes a diversos museus el dia de Sant Narcís i la Marató de Sang, que es farà de divendres a diumenge a la Casa de Cultura i per a la qual cal inscripció. El Circ Raluy Legacy ja fa representacions a la Copa des del dijous 22 i la previsió actual és que s’hi estigui fins al dia 8.

LA DATA

01.11.20
és el dia
que han d’acabar les activitats de Sant Narcís, que aquest any només duraran cinc dies.

LA XIFRA

31
activitats
inclou la programació d’actes de Sant Narcís d’aquest any, totes de caire cultural.

Tercer any sense unes Fires completes

L’excepcionalitat que marca la celebració de Sant Narcís a Girona aquest any supera la del 2017 i el 2019, que ja van ser anys en què la festa major de la capital gironina va ser atípica i marcada per la incertesa i les cancel·lacions, en aquests casos a causa del procés independentista. Fa tres anys la detenció i l’empresonament de vuit membres del govern català va colpir a meitat de les Fires i va causar el tancament de les barraques una nit i la suspensió del castell de focs, que es va fer gairebé mig any després.

L’edició de l’any passat va estar marcada per la suspensió de les barraques, arran de les protestes postsentència. També se’n va fer una versió d’hivern, mesos després, a finals de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES