Societat

Brussel·les veu necessari “un cert grau” de confinament en països on hi ha una propagació “a gran escala” de la covid-19

La CE atribueix el repunt a l’aixecament “massa ràpid” de les restriccions a l’estiu i augura un “Nadal diferent”

Promet dosis per cobrir tota la població de la UE el 2021 si es troba “més d’una vacuna”

Brussel·les veu necessari “un cert grau” de confinament en països on hi ha una propagació “a gran escala” de la covid-19. “En molts estats hi ha una àmplia propagació del virus que requereix un cert greu de confinament per salvar vides”, ha assegurat aquest dimecres Peter Pior, assessor especial per la pandèmia de la Comissió Europea. Tot i això, no ha concretat a quins països es referia. D’altra banda, la CE ha atribuït la segona onada de la pandèmia a l’aixecament “massa ràpid” de les restriccions a l’estiu. També ha admès que els estats s’haurien pogut preparar millor. Per això, a l’espera de l’evolució les pròximes setmanes la presidenta de la CE, Ursula Von der Leyen, ja augura un “Nadal diferent” per les restriccions.

“La situació és preocupant”, ha admès Von der Leyen, que preveu un augment de les infeccions en “les pròximes dues o tres setmanes” i també de l’ocupació a les UCI.

Vacunes

Brussel·les ha promès dosis suficients per cobrir tota la població de la Unió Europea el 2021 si es troba “més d’una vacuna” contra la covid-19. “En el millor dels casos tindrem uns 1.200 milions de dosis el 2021”, ha afirmat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen. Per cada vacunació es necessiten dues dosis i, per tant, serien suficients per vacunar els prop de 450 milions de ciutadans europeus. Des de Brussel·les, en línia amb els pronòstics de l’Organització Mundial de la Salut, confien que hi hagi almenys una vacuna disponible a principis d’any i un nombre important de dosis a partir de l’abril. “Podríem distribuir entre 20 i 50 milions de dosis mensuals”, ha assegurat Von der Leyen.

La CE ha pactat la compra de dosis amb AstraZeneca, Sanofi i Johnson&Johnson i està pendent de tancar acords amb tres farmacèutiques més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós