Societat

La universitat Rovira i Virgili és manté en els rànquings de qualitat universitària

La URV, entre les 800 millors universitats

Per segon any consecutiu, la Universitat Rovira i Virgili ha estat inclosa en el prestigiós QS World University Rankings, que elabora la consultora internacional QS Quacquarelli Symonds i que avalua les millors universitats del món. En el rànquing corresponent a l’edició del 2021, la URV està situada en els llocs 751-800, dins els 1.000 que formen part d’aquesta llista de la consultora. Aquestes són les principals universitats destacades en el rànquing de les prop de 20.000 que hi ha registrades a tot el món. La universitat tarragonina comparteix posició amb la Universitat del País Basc.

Dins el rànquing QS també es determinen àmbits geogràfics menors i, en aquest cas, la URV se situa com la vint-i-unena a l’Estat espanyol i la sisena catalana. En el marc geogràfic europeu, la URV és la 306 de les 448 incloses en la llista.

L’indicador en què la URV ha obtingut una millor puntuació és en el de cites per investigador (30,6 punts), que la col·loca en el rànquing global en la posició 437 si es té en compte exclusivament aquest factor.

QS utilitza sis indicadors per elaborar el rànquing: la reputació acadèmica, basada en una enquesta que es realitza a més de 102.000 acadèmics (40% de total de la puntuació); la reputació des del punt de vista dels que donen treball, basat en les respostes d’una enquesta a 51.000 ocupadors sobre la relació entre institució i l’ocupabilitat dels graduats (10%); les cites per investigador, que mesura l’impacte de la investigació dividint el nombre de cites rebudes en un període de cinc anys entre el nombre de professors d’una institució (20%); la ràtio professor/estudiant (20%); la ràtio de professors internacionals (5%), i la ràtio d’estudiants internacionals (5%).

La URV és, d’altra banda, la 78a millor universitat del món de les de menys de 50 anys, segons el Young University Rankings, que realitza la revista Times Higher Education, especialitzada en educació superior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia