Societat

Brussel·les promet suport “en tot el que es pugui” a Espanya davant l’arribada de refugiats i immigrants a les Canàries

Grande-Marlaska assegura que treballen “diàriament per implementar mesures que alleugin la pressió” a les illes

La comissària europea d’Interior, Ylva Johannson, ha promès que Brussel·les donarà suport “en tot el que es pugui” a Espanya davant l’arribada de refugiats i immigrants a les illes Canàries. La comissària europea s’ha reunit aquest divendres amb el ministre espanyol d’Interior, Fernando Grande-Marlaska i el president de les Canàries, Ángel Víctor Torres, per analitzar l’augment d’arribades a l’illa. Grande-Marlaska ha assegurat que des del govern espanyol treballen “diàriament per implementar mesures que alleugin la pressió” que travessa Canàries, i confia que les polítiques de col·laboració amb la Unió Europea enfortiran els mecanismes per lluitar contra les xarxes criminals de tràfic de persones i l’entrada irregular de migrants.

A més, Grande-Marlaska ha destacat que amb les mesures en matèria migratòria adoptades fins ara s’han reduït un “50% les entrades il·legals per via marítima respecte a l’any passat”.

Per la seva banda, Johannson ha remarcat que treballaran des de la cooperació i la col·laboració per fer front a la situació, i ha declarat la importància de proveir protecció internacional als refugiats perquè “és una obligació moral i reflecteix els valors de la Unió Europea”, tot i que també ha advertit que treballaran per trobar la manera d’intensificar els retorns ràpids als països d’origen”.

La comissària europea d’Interior ha visitat les Illes Canàries aquest divendres per abordar la creixent arribada d’immigrants i traslladar un missatge de cooperació en la gestió de la migració: considera que la responsabilitat sobre la qüestió migratòria ha de recaure en la totalitat de la Unió Europea i aposta per polítiques d’asil i refugi als qui ho necessiten, tot i que adverteix del procediment de retorn als immigrants que no necessitin protecció internacional.

Pic d’arribades el 2020

Des de principis d’any, Canàries ha viscut un augment del 700% d’immigració en comparació a l’any anterior i hi ha hagut més de 12.000 entrades irregulars, unes xifres que preocupen al govern canari, que reclama “ajuda urgent” per part de la Unió Europea i el govern espanyol.

Des de la Comissió Europea, i juntament amb el govern espanyol s’ha traçat un pla d’acció conjunt basat en “tres eixos essencials”: accions exteriors i de prevenció, lluita contra les màfies de tràfic de persones, i polítiques d’asil i refugi considerant la immigració irregular i procedint al retorn de qui no té el dret de protecció internacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona