Societat

L’ACNUR i l’OIM reclamen “voluntat política i una resposta coordinada” a la crisi migratòria a les Canàries

Els responsables de les dues organitzacions visitaran la zona per analitzar l’increment de les arribades

Les responsables a l’Estat espanyol de l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM) i l’Agència de l’ONU per als Refugiats (ACNUR) reclamen “voluntat política” i una “resposta coordinada” per solucionar la crisi migratòria a les Canàries.

En un comunicat conjunt, l’OIM i l’ACNUR informen que faran una missió conjunta a la zona per valorar la resposta a la situació actual i identificar i desenvolupar col·laboracions i suport institucional.

Segons les dues organitzacions, les arribades “es poden gestionar a través de polítiques solidàries i amb un enfocament de drets humans”. Amb tot, admeten que la pandèmia suposa “un repte addicional” tenint en compte l’elevada vulnerabilitat de les persones que arriben, moltes dones i nens.

Del 16 al 18 de novembre, la cap de la missió de l’OIM a Espanya, María Jesús Herrera, i la representant de l’ACNUR, Sophie Muller, es reuniran amb les autoritats, institucions i organitzacions de la societat civil que treballen sobre el terreny. A més, visitaran diversos espais de rebuda dels immigrants i refugiats que arriben a Canàries.

Les dues agències de les Nacions Unides destacaran que cal treballar en l’àmbit de la rebuda de les persones, la identificació dels seus perfils i necessitats, així com de les necessitats de protecció internacional quan sigui necessari. A més, destacaran la necessitat de treballar aspectes vinculats a la lluita contra el tràfic de persones, la vulneració de drets humans i llibertats fonamentals de totes les persones, independentment del seu estatus migratori.

Moltes de les persones que arriben ara a les Canàries fugen de la violència de la regió del Sahel o de Costa de Marfil. D’altres també marxen per les extremes condicions de pobresa, la inseguretat alimentària, o els efectes de la pandèmia i el canvi climàtic. Segons les dades de les dues agències, més de 16.000 persones han arribat a les costes canàries fent una travessia des de l’Àfrica per l’Atlàntic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES