Societat

Societat

Veïns del front marítim volen que s’impugni la subhasta dels locals

Les associacions de veïns de la Barceloneta i de la Vila Olímpica, juntament amb la FAVB i els grups municipals de Cs, ERC i JxCat, van demanar ahir a l’Ajuntament de Barcelona que impugni la subhasta dels locals del front marítim feta per l’Estat i que va acabar, majoritàriament, en mans de l’empresa propietària de l’hotel Arts. Entitats i partits consideren que la subhasta els ha deixat “sense la capacitat de gestionar i mantenir un patrimoni pagat pels barcelonins que ara s’ha privatitzat”, segons un manifest conjunt. Exposen que el patrimoni ha estat mantingut per l’Ajuntament durant 31 anys i que, fent la subhasta, “s’ha apostat per un model d’oci nocturn que crea molts conflictes i problemes al veïnat de la Vila Olímpica i la Barceloneta i també l’hospital del Mar”. El patrimoni, a més, ha estat malvenut, segons denuncien, en un procés que s’ha fet ”de manera opaca” i amb una gestió “bastant nefasta”, segons el vicepresident de l’Associació de Veïns de la Vila Olímpica, Manel Martínez.

Les associacions de veïns asseguren que l’Ajuntament té quatre dies per aturar el resultat de la subhasta, que es va fer el 19 d’octubre, i que encara en podrien aturar la segona part. Reclamen també transparència per conèixer “quin tipus d’acord” ha fet el consistori amb el govern espanyol. Assenyalen també que dos dels 26 lots subhastats –la propietària de l’hotel Arts s’ha quedat amb 24 lots– inclouen el McDonald’s i la benzinera, que tenen qualificació d’equipaments, per la qual cosa la subhasta és “inadmissible”. “L’Ajuntament sempre ens ha dit que no està disposat a vendre patrimoni, i això és una venda en tota regla”, critica el president de l’Associació de Veïns de la Vila Olímpica, Jordi Giró. Elsa Artadi, de JxCat, assegura al seu torn que el govern municipal va prometre que la subhasta no es faria i que després de la concessió els espais serien per a equipaments. “S’ha vist que tot això era un engany”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona