Societat

Xarxa garrotxina contra la violència masclista

El Consorci d’Acció Social actualitza el protocol per atendre aquestes situacions

El Departament d’Educació i l’Oficina de Treball de la Generalitat s’han incorporat al protocol de la Garrotxa relacionat amb les violències masclistes, que s’ha actualitzat. En el document (Pautes d’actuació en situacions de violència masclista a la comarca de la Garrotxa), que va ser presentat ahir, s’ha revisat el protocol del 2010, en què ja es tenien en compte les peculiaritats dels recursos amb què compta la comarca. S’hi marquen les accions a seguir per prevenir la violència contra les dones, així com la manera de detectar-la i com actuar a partir d’aquell moment.

Molta implicació

L’elaboració del nou document reflecteix el fet que aquesta qüestió es ben transversal, ja que hi han intervingut, coordinats pel Consorci d’Acció Social, nou àrees: els serveis sanitaris (l’ABS i l’hospital d’Olot), els serveis de salut mental (la xarxa d’adults i el centre de drogodependències), els cossos de seguretat (Mossos d’Esquadra i Policia Municipal d’Olot), els serveis jurídics (els jutjats d’Olot), els serveis socials bàsics, el servei comarcal d’informació i atenció a les dones (SIAD), l’Associació Dones Alba (que ha treballat els aspectes jurídics), els serveis educatius (l’equip d’atenció psicopedagògica) i els serveis de treball (Oficina de Treball de la Generalitat). Les noves pautes es poden consultar al web del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa (www.casg.cat).

El repte: els jutjats

En la presentació hi van intervenir la directora de l’ Institut Català de les Dones a Girona, Fina Surina; la regidora de l’Ajuntament d’Olot Imma Muñoz i la coordinadora de relacions familiars del Consorci, Maite Marcó, qui va destacar el fet que s’estigui treballant en xarxa però, en canvi, va admetre que “queda molt camí per fer” pel que fa a la implicació dels jutjats.

Segons les dades facilitades ahir, aquest any a la comarca s’han presentat 124 denúncies per violència de gènere o domèstica i en aquests moments estan activades 105 ordres de protecció. D’altra banda, aquest any 2020, a l’hospital han efectuat 13 atencions per violència contra les dones; al SIAD han atès 127 dones, la meitat de les quals ho han estat per primer cop. D’activacions del servei telefònic de protecció se n’han fet 19, de les quals 10 continuen en funcionament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona