Societat

Neguen nexes terroristes d’Es-Satty amb Bèlgica

L’imam belga a qui el de Ripoll va dir que parlava amb el CNI, declara dilluns

Les autoritats belgues van “descartar” que hi hagués cap “nexe de connexió terrorista” de l’imam de Ripoll, Abdelbaki es-Satty, declarat mort en l’explosió d’Alcanar, amb Bèlgica, on va anar a treballar a principis del 2016, segons va declarar ahir en el judici a l’Audiencia Nacional un agent de la Guàrdia Civil, a qui el jutge instructor dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 2017 va fer-li investigar a través de comissions rogatòries. Es-Satty desconeixia la llengua, no tenia targeta de crèdit i va demanar ajuda a diverses persones, va detallar l’agent.

L’advocat Agustí Carles –que amb Jaume Alonso-Cuevillas porta l’acusació de víctimes, com ara la de Javier Martínez, pare del nen mort a la Rambla– va preguntar a l’agent si van investigar el que va dir l’imam de Vilvoorde sobre el fet que Es-Satty, un cop que parlava en espanyol, va dir-li que eren agents dels serveis secrets del CNI. L’agent va repetir el que deia el religiós i que no en sabia res més. Precisament, l’imam d’aquesta localitat belga, Soliman Akaunchouh, ha estat citat per declarar com a testimoni dilluns, en l’inici de la quarta setmana del judici. També declararà el primer dels tres testimonis protegits. I dijous vinent està previst que comencin a declarar forenses de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya.

En la sessió d’ahir, agents dels Mossos van explicar que entre el material trobat en domicilis de Ripoll, a Alcanar i en una foguera de Riudecanyes hi ha manuscrits en què els joves es declaraven soldats d’Estat Islàmic. També una anotació del 20 d’agost del 2017 com a data per cometre els atemptats. Al domicili dels germans Aalla, diferent del de la família, van trobar una llista de localitats turístiques de la costa catalana i també part d’un mapa de França, amb les anotacions: “Yo puedo ser muy zorro” i “Centro de la ciudad ataque experto primo”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona