Societat

Societat

Amics de naixement

Les famílies dels nadons surten de l’Hospital d’Olot amb un plançó que han de cuidar a casa fins que es pugui plantar en el bosquet que hi ha al costat del centre sanitari

A pocs metres de l’ hospital d’Olot s’ha conservat un petit bosc, anomenat dels Tres Turons, una illa vegetal –sobretot de roures pènol– que conviu amb els darrers camps de conreu del Pla de Dalt. Serà en aquest bosc on, si tot va bé, d’aquí uns mesos veurem uns arbres, encara menuts, que hauran tingut un creixement paral·lel al dels nadons vinguts a aquest món a l’hospital veí. Això serà possible perquè la unitat de salut mediambiental pediàtrica de l’hospital, l’ Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa i el parc natural de la Zona Volcànica acaben de posar en marxa Un nadó, un arbre. Es tracta d’un projecte en què a les famílies dels nadons, quan es disposen a tornar a casa, se’ls lliura un plançó d’una espècie autòctona que, de manera paral·lela al nou nat, han de cuidar al seu domicili (els donaran un full amb instruccions) fins que, al cap d’uns mesos, es puguin traslladar a l’emplaçament definitiu dels Tres Turons.

La plantació es farà un cop a l’any (en principi, a l’abril) i serà un acte col·lectiu amb les famílies dels plançons (humans i vegetals) dels mesos anteriors. De mitjana, cada any neixen a l’hospital garrotxí unes 400 criatures, una xifra més que suficient perquè el bosquet es repobli bé i la trobada anual tingui molta assistència. La futura repoblació va precedida d’unes feines de neteja de l’espai, fetes recentment.

El projecte servirà tant per donar més vida al bosc dels Tres Turons, afectat per plagues (la de la papallona del boix ha estat especialment perjudicial), com per vincular les famílies amb la natura a partir d’un moment tan significatiu com és arribar a aquest món, van explicar representants de les parts implicades quan van presentar-lo. “Es pretén estimular els factors de protecció i de contacte amb la natura des del moment del naixement”, argumenten a l’hospital. Segons van dir, és el primer projecte d’aquest tipus de què es té constància a Catalunya i s’ha inspirat en una iniciativa similar feta a Múrcia.

En l’acte vam conèixer l’Ona, nascuda tot just feia dos dies, i els seus pares, a qui els metges pediatres de l’hospital Ferran Campillo i Anton Foguet van lliurar el plançó corresponent i un diploma acreditatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA