Societat

438 agències de viatges, contra Ryanair

Exigeixen que la companyia irlandesa els retorni els diners dels bitllets pagats

Quatre-centes trenta-vuit agències de viatges, la majoria petites, s’han ajuntat per fer pressió sobre Ryanair, que els deu, en total, més d’un milió d’euros. Les agències denuncien que la companyia amb seu a Dublín no ha retornat els diners dels bitllets que es van vendre abans del primer estat d’alarma i que elles, en la majoria de casos, sí que els han hagut de retornar als seus clients.

“Tinc una petita agència que es dedica a organitzar viatges per anar a córrer maratons. Quan es va decretar el primer estat d’alarma, tot es va aturar i continua aturat, però els clients havien pagat”, explica en Cèsar Corral, de Running Travel. “Si bé és veritat que molts clients han acceptat esperar i posposar el viatge, molts altres han volgut que els torni els diners, cosa que m’ha obligat a demanar un crèdit ICO ”, assegura Corral, que recorda que, a més a més, aquest és un sector que fa més de vuit mesos que no pot treballar perquè el turisme està aturat.

Corral, portaveu del grup d’aquestes agències, assegura que a ell Ryanair li deu 8.000 euros. “Hi ha companys a qui se’ls deu 65.0000 euros, i a una agència, 230.000!”, assegura. Aquesta última ha interposat una demanda al jutjat mercantil a Girona, on té seu Ryanair.

“Ryanair està intentant negociar directament amb els clients per canviar el bitllet. En alguns casos ho fa amb males pràctiques perquè als particulars els demana més dades de les que fan falta, creiem que per fer-se una bossa de clients”, denuncia aquest grup d’agències, que assegura: “Els diners dels bitllets es van pagar a Ryanair des de les agències, i legalment és a nosaltres a qui ens ho han de tornar per nosaltres poder-ho reemborsar als clients.” Tot i que amb altres companyies ha passat el mateix, algunes estan retornant diners, i al final ha estat Ryanair la que posa més impediments i té un major deute. “Ni ens agafen el telèfon!”, diu Corral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona