Societat

El govern refarà el pla urbanístic de la Granvia de l’Hospitalet

Redefinir el projecte anul·lat pel TSJC comportarà un endarreriment d’almenys un any en el projecte

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, han assumit el compromís de posar-se “a treballar immediatament” en la tramitació d’un nou pla director urbanístic (PDU) de la Granvia després que dues sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l’hagin declarat nul de ple dret. Calvet, que també va confirmar que presentaran recurs de cassació contra les sentències, va assenyalar que, tot i que una diu que la Generalitat no tenia competències per tramitar el PDU, demostraran que això no és així perquè l’interès del projecte, que preveu crear un clúster biomèdic, entre altres elements, va més enllà de l’àmbit municipal i supramunicipal. “Tornarem a fer els deures si no els hem fet prou bé”, va sentenciar Marín.

Calvet i Marín van fer aquestes declaracions després de la reunió del consell general del Consorci per a la Reforma de la Granvia. Calvet va assegurar que “acata però no comparteix” les sentències contra el PDU i que, un cop presentin el recurs de cassació, es posaran a treballar per tornar a tramitar el pla en el menor temps possible. Tant el conseller com l’alcaldessa van admetre que tramitar de nou el PDU endarrerirà, almenys, un any la posada en marxa del projecte.

El projecte

El PDU Gran Via-Llobregat dona continuïtat a la primera fase de transformació d’aquesta via, que es va fer el 2005 i que va representar la reordenació del tram que va des de la plaça de Cerdà fins al carrer de Can Tries i va permetre el desenvolupament del districte econòmic Granvia L’H. Entre d’altres, el projecte preveu el cobriment parcial del tronc central de la Granvia i la construcció de vials urbans laterals que segreguin el trànsit propi de la ciutat. També conté la construcció d’un parc urbà de 25 hectàrees que es connectaria amb un corredor verd al districte econòmic.

LA FRASE

Tornarem a fer els deures, si no els hem fet prou bé
Núria Marín
Alcaldessa de l’hospitalet


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona