Societat

Almenys 2 morts i 17 ferits en l’incendi d’una nau a Badalona

L’immoble on s’ha produït el foc és un edifici de tres plantes situat al carrer Tortosa, al barri del Gorg de Badalona

Dos persones han perdut la vida aquesta matinada a l’interior d’una nau industrial abandonada i ocupada que des de les nou de la nit ha cremat a Badalona. Un total de 17 persones més han resultat ferides.

A través de les xarxes socials , els Bombers de la Generalitat han informat que havien localitzat dos cossos a l’interior de la nau. Els Bombers han donat per controlat l’incendi que es va iniciar la nit d’aquest dimecres en una nau industrial abandonada i ocupada a Badalona, segons ha informat el subdirector general operatiu del cos, David Borrell.

Cap a la mitjanit, l’incendi estava “totalment desenvolupat”, segons ha explicat Borrell. Els bombers han rescatat una trentena de persones per les dues façanes.

Ara, el que més preocupa és el risc de col·lapse, fet que dificulta l’accés a l’interior. Fins al moment s’han produït quatre col·lapses parcials.

Cap a les 9 hores tenen previst fer una valoració de l’estat exacte de l’estructura per decidir si apuntalen parcialment la nau o si la desenrunen per entrar-hi.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha explicat encara no hi ha cap hipòtesi sobre l’origen de les flames i que els Mossos estan a l’espera que es donin les condicions per entrar-hi.

Sàmper ha qualificat l’incendi de “demolidor” i ha alertat que caldrà fer un “treball concís i ferm” pel risc que la nau col·lapsi durant l’incendi.

La nau incendiada és un edifici de tres plantes situat al carrer Tortosa, al barri del Gorg de Badalona, que està abandonada des de fa anys. En aquests moments, hi vivien un centenar de persones, però segons els càlculs de l’Ajuntament a dins la nau hi han arribat a conviure de 150 a 200 persones.

Per la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha detallat que, dels disset atesos, dos han estat traslladats en estat crítics als hospitals Vall d’Hebron i Germans Trias i Pujol.

Pel que fa als quatre greus, tres han estat traslladats a Can Ruti i un a l’Hospital del Mar. Onze persones més han resultats ferides lleus i han estat donades d’alta pel SEM.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha assegurat que l’Ajuntament ja havia advertit que aquesta nau estava ocupada, que “hi podia haver una desgràcia”, i que s’havia actuat urbanísticament per intentar el desallotjament.

De fet, ha assegurat que aquest mateix dijous al vespre patrulles de la Guàrdia Urbana de Badalona i de la Policia Nacional estaven fent un control perimetral fins a 15 minuts abans de l’inici de l’incendi per “problemes de convivència”.

“És una tragèdia”, ha dit, tot demanant en aquests moments “diferenciar el que és important del que és urgent”.

Albiol creu que ara toca “donar resposta a l’incendi” i que els serveis socials atenguin les persones que han pogut sortir de l’edifici, que ha quantificat en 60, entre les rescatades pels Bombers i les que han sortit pel seu propi peu. L’alcalde ha garantit que els afectats “no hauran de dormir al carrer”.

A més d’Albiol i dels consellers Sàmper i Vergés, fins al lloc de l’incendi s’hi ha desplaçat el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, i el director general de la Policia, Pere Ferrer, entre altres responsables del Departament d’Interior.

En les tasques de l’incendi hi treballen els Bombers de la Generalitat, que han rebut el suport dels Bombers de Barcelona. També s’hi ha desplaçat responsables del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), per donar suport als afectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró