Societat

Eufòria continguda i sense públic a l’administració de Ripoll que ha repartit 7,5 milions amb un tercer premi

És el segon premi més important de la història d’aquesta loteria, que n’acumula cinc en 10 anys

Només periodistes i cap premiat a l’administració El Trébol de la plaça Clavé, a Ripoll, on aquest dimarts s’han repartit 15 sèries del tercer premi de la rifa de Nadal, el 52472. La pandèmia ha desvirtuat la celebració, ja que altres anys, assegura la propietària, l’administració estaria plena de gent i, en canvi, aquest cop, no s’hi ha apropat ningú. En total, s’han repartit 7,5 milions. Tots els dècims per finestreta i, entre ells, “gent de tot tipus”. Es dona el cas que la jove de la propietària també ha repartit cinc sèries del premi a l’administració que regenta a Anglès (La Selva). Aquest és el cinquè guardó important que donen en aquesta administració de Ripoll en els darrers 10 anys.

“Som una administració amb molta sort”, afirmava amb un somriure la Pilar Sebastián, propietària de l’administració El Trèvol de Ripoll poc després de conèixer que havien venut el tercer premi del sorteig de Nadal, el 52472. El número ha vingut de Conca (Castella-la Manxa) on cada any fan un intercanvi de números amb una altra administració d’allà.

Sebastián, que és la segona generació d’aquest administració des que la va obrir la seva mare, explica que des que va començar a dirigir el negoci el 2000 ja han repartit cinc premis de Nadal. En total, han venut 13 sèries a Ripoll mateix i 2 més que han anat a Andorra. Cada bitllet són 50.000 euros, de manera que en total han repartit 7,5 milions. I a l’altra establiment que tenen a Anglès des del novembre, també han venut cinc sèries.

És el segon premi més important que venen. L’any passat ja van repartir 17 milions en dècims del tercer premi de la loteria de Nadal. “Som l’administració que més ha donat de tota la província de Girona”, afirma amb orgull la propietària. I ja té tota una paret plena de números premiats a dins l’establiment. Al marge d’alguna bruixa que tenen de decoració, Sebastián confia plenament amb la verge del Pilar, una figura petita que li van regalar quan va fer la comunió. I des de llavors, diu, creu que li ha portat sort.

Una celebració estranya

La pandèmia ha fet que la celebració hagi quedat reduïda a algunes felicitacions presencials que passaven per allà i preguntaven per la presència de mitjans. “Un altre any això estaria plena de gent”, remarca. El mòbil, però, no ha deixat de sonar. El seu fill, en Marc Rosa, explica que no ha parlar directament amb cap dels afortunats però que sap que ha quedat repartit entre famílies amb més diners i d’altres amb menys. També amb visitants que acudeixen expressament a l’administració perquè ja tenen un renom. “Tots els dècims s’han venut a finestreta”, assegura.

Han encetat dues ampolles de cava per fer-se les fotografies amb el número agraciat. “Ja ho celebrarem més endavant, perquè segur que en donarem més (de premis)”, diu amb optimisme. Preveuen que aquests dies de Nadal tindran molta feina però afirmen sentir-se molt satisfets de contribuir a alleugerir les dificultats d’algunes famílies en un any tan difícil com aquest.

A banda d’aquest tercer premi, al Ripollès també s’ha venut un dècim a Campdevànol del cinquè premi de la rifa el 86986.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona