Societat

El trèvol i la Verge del Pilar

L’administració número 2 de la plaça Clavé de Ripoll, El Trébol, torna a repartir sort, ara amb quinze sèries del tercer premi de la grossa de Nadal, amb un total de 7,5 milions d’euros

L’administració del carrer Indústria d’Anglès, que regenta la dona del gerent de la ripollesa, ven també una sèrie del mateix número, premiada amb mig milió d’euros

La propietària i el seu fill estan contents perquè els dècims han quedat molt repartits

El Trébol de Ripoll va tornar a repartir sort ahir. En concret, 7,5 milions d’euros, o, el que és el mateix, quinze sèries del 52472, el tercer premi de la grossa de Nadal. Ahir al migdia, alguns dels pocs curiosos i clients que es van acostar a l’administració número 2 de la plaça Clavé de la capital del Ripollès feien broma amb la Pilar Sebastián, la propietària, afirmant que el trèvol de quatre fulles que tenen en el lloc web realment els porta sort. La Pilar, no obstant això, va voler deixar clar que el que realment li porta sort, i no només en la venda de números premiats, és una imatge de la Mare de Déu del Pilar que li van regalar quan era petita. A l’interior de l’administració hi ha una bruixa, però, si s’ha de fer cas a la propietària, qui té la culpa de l’èxit de l’administració de la plaça Clavé és la Verge del Pilar. I és que aquesta administració és una de les que han repartit més premis a les comarques gironines.

Entre d’altres, i durant els deu anys que fa que regenta l’administració –la va heretar l’any 2000 de la seva mare, que la tenia des del 1975–, ha repartit fins a cinc premis de la grossa de Nadal, el més recent dels quals va ser el tercer del sorteig de l’any passat, amb 16,5 milions repartits, corresponent a 33 sèries. Anteriorment, havia repartit part d’un altre tercer, el 2001; part d’un cinquè, el 2011, i un quart sencer, el 2012.

Mentre la Pilar assenyalava el currículum de números premiats que pengen de les parets de l’administració, recordava que un sol client de Ripoll s’havia endut els tres milions d’euros d’un sorteig ordinari de la loteria estatal, el 2012. Això no obstant, ahir va dir que estava especialment satisfeta, perquè les quinze sèries s’havien venut per finestreta i que, per tant, els dècims havien estat molt repartits, perquè aquesta quantitat de sèries és relativament petita perquè se la quedi una entitat. De fet, el seu fill, Marc Rosa, que és el gerent de l’administració El Trébol, confirmava que majoritàriament els dècims els havien comprat veïns de Ripoll, algun client forà i clients d’Andorra. Tant ell com la mare es mostraven especialment satisfets per haver pogut repartir un premi important en un context difícil com l’actual, amb l’afectació de la Covid-19 sobre la salut de les persones i l’economia local. “Hi ha gent que no té menjar i que s’ha de proveir a la Creu Roja o allà on pot. Esperem que els milions que hem repartit ajudin qui més ho necessita”, va dir.

Quinze sèries

Quant al tercer premi de la grossa, van ser un total de quinze sèries, dues de les quals van ser venudes a Andorra, premiades amb 50.000 euros cada dècim, 2.500 euros per euro jugat, i, per tant, El Trébol va repartir un total de 7,5 milions d’euros. Totes les sèries d’aquest número provenien d’una administració de Conca amb la qual El Trébol intercanvia sèries habitualment. Es tracta de La Pecera de Oro, del centre comercial El Mirador, a la capital castellana, que va vendre vint sèries del mateix número, majoritàriament a treballadors d’un escorxador proper. Amb aquesta administració de Conca, El Trébol ja hi havia intercanviat sèries del tercer premi amb què va repartir els 16,5 milions del sorteig de la grossa de l’any passat.

La Pilar Sebastián no parava quieta ahir al migdia. La propietària de l’administració 2 de Ripoll, a la plaça Clavé, veïna de la de l’Ajuntament i de la del Monestir, parlava pel mòbil i atenia els mitjans de comunicació que s’havien aplegat a fora i, fins i tot, de tant en tant, algun client i algun curiós. Al seu costat, el seu fill tampoc parava d’atendre telefònicament mitjans i, molt probablement, algun dels premiats, que, tal com ell mateix va dir, li havien dit que li devien un àpat. Ni ella ni ell van revelar si en tenien algun dècim. Marc Rosa només va dir que hi jugava amb un amic, però que no sabia si el número que tenien a mitges era el que havia estat premiat.

De Ripoll a Anglès

El tercer premi de la grossa de Nadal també va deixar una bona picossada a Anglès. L’administració número 1 del carrer Indústria va vendre una sèrie del 52472 i, per tant, va repartir mig milió d’euros. De fet, no és casualitat, ja que aquesta administració està regentada per la dona de Marc Rosa. Curiosament, només fa un mes que es va fer el traspàs amb els antics propietaris. Maria José Couso estava exultant per haver repartit el premi i ho va celebrar amb els curiosos, sobretot, i alguns clients.

En els dos casos, tenien el cava a punt i, de fet, el van arribar a obrir, més que res per poder fer la típica foto davant del munt de mitjans de comunicació que es van aplegar a l’exterior de les dues administracions de loteria. Estaven contents, molt contents, però l’alegria estava matisada tant pel sentiment generalitat de precaució i anormalitat generat per la Covid-19 com per les poques persones que s’hi van acostar, la majoria passavolants, segurament per mantenir la distància social preceptiva. Sigui com sigui, la Pilar es va acomiadar amb un desig: “Ara només em queda repartir la grossa i em jubilo!”

Vint anys de sort
L’administració El Trébol de Ripoll fa vint anys que està regentada per la Pilar Sebastián, que la va heretar de la seva mare. En aquest temps, ha estat una de les que més sort han repartit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

Els Bombers donen per controlat l’incendi de Vila-sana

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona