Societat

Educació envia avui noves indicacions a les escoles per ventilar les aules

El conseller Josep Bargalló veu l’escola el servei més important després del sanitari i assegura que només es replantejarà amb confinament total

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat que els centres educatius han rebut aquest dilluns “noves indicacions sobre com ventilar les aules”, establertes “d’acord amb les recomanacions que el CSIC va fer a l’octubre, i que ha matisat”.

En declaracions a diversos mitjans de comunicació, el conseller ha explicat aquest dilluns que després de valorar amb prevenció de riscos de la conselleria les condicions de ventilació i les indicacions generals del CSIC, “no cal obrir-ho tot alhora”.

Bargalló ha reconegut que Catalunya és “molt diversa climatològicament” i per això “alguns serveis territorials hauran d’estar molt pendents de garantir confort tèrmic i ventilació correcta”.

Per a això, sobre la instal·lació d’aparells de ventilació mecànica a les aules on sigui necessari, el conseller ha reconegut que “no hem donat els aparells a les escoles”, però “oferirem solucions” ja que “estem en disposició d’oferir tots els aparells de ventilació mecànica que siguin necessaris”.

Respecte l’obertura dels col·legis, el conseller ha apostat “de manera contundent” per mantenir les escoles obertes mentre “Salut Pública no ens demani el contrari”, per criteris pedagògics i “per garantir el dret a l’educació”.

Així doncs, segons Bargalló, només en una situació de confinament total s’haurà de replantejar “què fer amb l’escola”.

“Si hem d’aplicar mesures molt més restrictives, ens haurem de replantejar què fer amb l’escola”, però “és l’últim que es tancarà” ja que “després del sanitari, l’educatiu és el següent servei essencial”, ha afegit el conseller.

El conseller ha assegurat que en cas que arribés aquest confinament total també a les aules, la situació permetria fer-lo “amb més garanties que al març”. Tot i això, ha insistit que la màxima qualitat la dona la presencialitat.

Segons ha detallat, hores d’ara ja s’han repartit les 85.000 connectivitats requerides per als alumnes, uns 50.000 dispositius dels 85.000 per a professorat i uns 10.000, “els més urgents”, dels 300.000 per a alumnes.

El conseller ha afirmat que a partir d’aquest dilluns se’n repartiran més que van arribar durant les vacances de Nadal. Es farà començant pels que no tenen dispositiu, que ha insistit que no són els 300.000.

Cribratge a les escoles

D’altra banda, ha recordat que aquest dilluns comença el cribratge massiu voluntari als 170.000 professionals del món educatiu que “si s’hagués fet abans no hauria recollit la incidència de les festes de Nadal”.

Davant la possibilitat que alguns docents es neguin a vacunar-se contra la Covid-19, el conseller ha reconegut que “no hi podem fer res, hem de convèncer”.

El conseller ha lloat la “lliçó de maduresa que han donat els nens i les nenes el primer trimestre, superior a la resta de la societat” i, segons el seu parer, “si tota la societat s’hagués comportat per cap d’any com els alumnes avui no tindríem índexs de pandèmia tan elevats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Gepec denuncia que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell continua combustionant

BOTARELL

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

L’incendi de Vila-sana ha cremat gairebé 6 hectàrees de canyissar i ha afectat algunes espècies d’ocells

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer