Societat

Consultaran sobre el trànsit rodat al passeig marítim de Lloret

Una votació al març definirà si hi torna a haver accés restringit als cotxes

Demà s’inicien els debats sectorials

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha començat un procés de participació sobre el trànsit rodat al passeig marítim, a primera línia de mar. L’equip de govern, de Junts, ERC i quatre edils no adscrits, es planteja restringir-hi l’accés de cotxes en el futur, com ja va passar amb motiu de l’estat d’alarma per la Covid-19 l’any passat. Al final del procés, el consistori organitzarà una votació del 8 al 14 de març.

De moment, des del dia 5 de gener i fins al 17 de febrer, i a través del web de l’juntament, hi ha una bústia habilitada perquè tots els interessats hi facin propostes. A més, el consistori ha convocat trobades amb diferents sectors per debatre la conveniència de fer canvis en el trànsit al passeig.

Demà al migdia (12 h) hi ha el primer debat sectorial. Responsables municipals han preparat una videotrucada amb responsables del transport, incloent-hi taxistes, representants d’empreses d’autobusos i ciclistes. De moment, no han estat convocats ni els bars ni els restaurants ni el Gremi d’Hostaleria a aquestes reunions telemàtiques.

Més sostenibilitat

El regidor de Mobilitat, Cristian Fernández, explica que la voluntat de l’equip de govern és anar cap a una mobilitat més sostenible i que “el vianant tingui un ús preferent”. El debat és únicament sobre el passeig, i després de la bona acollida que hi va haver entre el maig i l’octubre de l’any passat, destaca el regidor.

Cal recordar que mesos enrere es va impedir el trànsit rodat entre les sis del matí i les dotze del migdia i de les set de la tarda a les onze de la nit. Inicialment era per assegurar les franges per a l’esport i el passeig. Posteriorment, es va mantenir la franja de tarda sense cotxes fins a finals del mes de setembre.

Entre les propostes recollides, l’Ajuntament convocarà els majors de 16 anys a una votació entre el dilluns 8 i el diumenge 14 de març El consistori prefereix tenir tots els elements abans de determinar les alternatives a escollir i conèixer, entre altres d’altres, l’opinió dels veïns i dels propietaris del sector més proper al passeig Verdaguer.

D’altra banda, l’Ajuntament ja té gairebé les bases a punt per al concurs internacional sobre la mobilitat al municipi, en el marc del pla de reconversió turística.

LA DATA

08.03.21
Comença
la votació per definir el pas dels vehicles pel passeig. Durarà fins al dia 14 i serà per a majors de 16 anys.

Els bars i la uniformitat estètica

El president del Gremi de Bars i Restaurants de Lloret, Nino Gómez, recorda que l’accés restringit dels vehicles al passeig de l’any passat va afavorir els locals. “L’aprofitament va ser positiu, i és cert que hi va haver molta afluència de gent”, recorda sobre els mesos en què no s’hi podia accedir amb cotxe de les 7 de la tarda a les 11 de la nit.

Sobre una eventual repetició de la mesura en el futur, Gómez demana una uniformització dels elements estètics de les terrasses del passeig, “com ja passa al passeig Verdaguer”, recorda. El responsable dels locals de restauració explica que, durant l’estat d’alarma, la separació entre terrasses i vianants es va fer amb blocs de formigó. “Caldria introduir més elements verds i tenir en compte l’estètica”. Gómez també proposa que la circulació de cotxes al passeig sigui en un sol sentit en alguna franja horària i que això sigui compatible amb el passeig i l’esport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona