Societat

Les entitats reclamen als polítics un gir i més justícia social

Exigeixen deixar de banda el partidisme per garantir els drets a la població

Per respondre a la crisi, “més inversió”

El sector social alerta repetidament de la fràgil situació en què ens trobem i de com aquesta nova crisi està impactant en una societat molt “precaritzada i polaritzada” i està afectant les persones més vulnerables. Les conseqüències, però, poden empitjorar en clau de país pel que fa a la cohesió social i a la pèrdua d’oportunitats, i és per això que demanen als polítics que concorreran a les eleccions al Parlament que prenguin mesures i que facin més inversió pública per donar-hi resposta.

La Federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) demana que “la propera legislatura suposi un punt d’inflexió en les polítiques socials” i que es defineixin les bases per avançar en “l’atenció a les persones i les polítiques de benestar”. Per aconseguir-ho, el tercer sector exigeix a les administracions i a les instàncies públiques que es “coordinin i deixin de banda el partidisme” per garantir els drets a la població. Les entitats aporten a través d’un document reflexions i propostes per millorar la garantia de rendes, el finançament de les polítiques de benestar, les condicions laborals i la integració, i per dotar de més recursos la llei d’acollida a les persones immigrades i retornades a Catalunya. Exigeixen un compromís polític amb la no-violència i la justícia restaurativa.

ECAS, formada per 114 entitats que treballen amb col·lectius en situació o en risc d’exclusió, així com per promoure més justícia social, subscriu les propostes formulades de cara als comicis per la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, la Plataforma per la Infància de Catalunya (Pincat), la Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya i la Plataforma per una Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària.

Posar el ‘termòmetre’ als grups

A les portes de les eleccions del 14 de febrer, són molts els col·lectius que es mobilitzen per conèixer de primera mà les opinions dels diversos partits polítics sobre les problemàtiques que els afecten. Així ho han fet des de l’Observatori contra l’Homofòbia, que durant la setmana manté trobades virtuals amb els grups per reclamar aspectes com ara la dotació d’un marc normatiu suficient per fer front a l’augment de l’LGTBI-fòbia. Des del Sindicat de Llogaters i la PAH, també coneixeran les propostes dels partits en matèria d’habitatge a través del canal de YouTube. La coordinadora 5+1 de familiars de residències també ha fet arribar aquests dies un document als grups polítics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona