Societat

Expedienten l’hotel de Capmany on es van trobar dones prostituint-se

Interior proposa que se’l multi amb 10.000 euros

L’últim operatiu policial al complex va identificar 21 dones i 39 clients al complex, dinou dels quals eren francesos

El Departament d’Interior ha obert un expedient sancionador a l’hotel Els Banys de la Mercè de Capmany (Alt Empordà) per actuar com a prostíbul encobert i proposa que se’l multi amb 10.000 euros.

La Generalitat ha decidit expedientar el complex després que els Mossos d’Esquadra hi hagin fet diverses inspeccions i, sobretot, arran de l’operatiu policial que hi va haver el 30 de gener passat. Al dispositiu, que es va fer de manera conjunta amb la policia nacional (CNP), es van identificar més de vint dones que es prostituïen a les habitacions.

Com que Els Banys de la Mercè només té llicència com a hotel –tot i que abans havia funcionat com a prostíbul– la Generalitat també ha traslladat el cas a l’Ajuntament, per si vol clausurar-lo.

L’hotel Els Banys de la Mercè, situat a tocar de l’N-II, ja fa anys havia funcionat com a prostíbul (aleshores, sota el nom de club Madam’s). El 2004, l’Ajuntament de Capmany li va donar llicència per fer-ho. Però després de diferents recursos judicials interposats per la Generalitat, el Tribunal Superior de Justícia (TSJC) va declarar nul·la la llicència i va ordenar clausurar el prostíbul.

Ara fa tres anys, el 2018, l’establiment va tornar a obrir les portes. Aquest cop, com a hotel. Tot i això, segons informa el Departament d’Interior, el complex ha continuat funcionant com a prostíbul encobert. “Segons indicis recollits pels Mossos, l’activitat principal és la d’intercanvi de serveis de naturalesa sexual entre les dones que s’allotgen a l’hotel i clients, majoritàriament procedents de França”, recull un comunicat de la Generalitat.

Al llarg dels darrers mesos, la Unitat Regional de Policia Administrativa (URPA) dels Mossos de Girona ha fet diverses inspeccions a l’hotel. Però, sobretot, la que ha derivat en l’obertura de l’expedient sancionador és l’operatiu conjunt que Mossos i CNP van dur a terme al complex aquest 30 de gener passat. El dispositiu perseguia detectar possibles casos de tràfic de persones i descobrir incompliments de les restriccions per la pandèmia. A l’hotel de Capmany, la policia hi va identificar 21 dones i 39 clients (d’aquests, dinou eren francesos que s’havien saltat les restriccions de mobilitat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós