Societat

Cinquè dia de manifestacions arreu de Catalunya contra la detenció de Pablo Hasél

A través de les xarxes socials, la Plataforma Llibertat Pablo Hasél convoca manifestacions a Barcelona, Lleida, Sabadell, Lleida, Girona, Reus i Tarragona, entre d’altres

Un vehicle atropella un participant de la protesta a Cubelles

Cinquè dia consecutiu de protestes. Aquest dissabte s’han tornat a convocar desenes de manifestacions arreu de Catalunya contra l’empresonament del raper Pablo Hasél. També a Madrid.

Així doncs, a través de les xarxes socials, la Plataforma Llibertat Pablo Hasél ha convocat manifestacions a Barcelona, Lleida, Mataró, Sabadell, Lleida, Girona, Reus i Tarragona, entre altres localitats, encara que també grups de l’esquerra independentista s’han sumat a les convocatòries.

La manifestació de Barcelona ha començat a les 19 hores a la plaça Universitat, on s’han començat a sumar diferents columnes provinents d’altres barris de la ciutat i de localitats com Esplugues, Santa Coloma de Gramenet o Badalona.

La confluència d’aquests grups ha obligat la Guàrdia Urbana a tallar alguns carrers, com la Gran Via o l’avinguda Meridiana, fins que els manifestants anaven arribant a la plaça Universitat, on, igual que dies enrere, l’acte ha començat amb actuacions de rapers.

Segons fonts municipals, unes 6.000 persones participen en la concentració de la capital catalana, una de les més multitudinàries dels últims dies. Els participants a la protesta criden consignes a favor de la llibertat de Hasél, o lemes com ‘Els carrers seran sempre nostres’.

A Tarragona la manifestació ha començat a les sis de la tarda a la plaça de la Font, i ha reunit unes cent persones en un ambient reivindicatiu i festiu, convocades per l’esquerra independentista sota el lema

“La solidaritat, la nostra millor arma”, en un acte que ha comptat amb les actuacions dels grups Akila i Fetitxe 13.

La plaça Mercadal ha estat el punt triat a Reus també per l’esquerra independentista, mentre a Lleida el punt de trobada és la plaça Ricard Vinyes, on en un ambient festiu es reclama la llibertat del raper.

Atropellament a Cubelles

Un vehicle ha atropellat un participant de la manifestació contra l’empresonament de Pablo Hasel a Cubelles. Els fets han passat aquest dissabte al voltant de les set de la tarda, mentre els manifestants desfilaven per la C-31 exigint la llibertat del raper.

Segons han confirmat fonts policials, un dels cotxes que circulava per la via ha atropellat una persona que ha resultat ferida a la cama, tot apunta, però que es tractaria d’una lesió de caràcter lleu.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) s’ha desplaçat fins al lloc, l’ha atès i l’ha traslladat a l’Hospital de Sant Camil, a Sant Pere de Ribes.

Retiren més de 544 contenidors a Barcelona

Algunes botigues i entitats bancàries del centre de Barcelona han protegit aquest dissabte els seus vidres per evitar destrosses durant les protestes convocades en contra de l’empresonament de Pablo Hasel.

A més, l’Ajuntament de Barcelona ha retirat contenidors, a petició dels Mossos d’Esquadra, per evitar que es facin servir com a barricades o que s’encenguin amb foc.

Fonts municipals han indicat que, des de dimarts, s’han retirat 544 contenidors a tota la ciutat.

En alguns portals, hi ha cartells informatius de l’Ajuntament que informen de la retirada provisional dels contenidors d’escombraries i reciclatge per les protestes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona