Societat

Vergés alerta que estem en un “moment fràgil”

La consellera diu que “són setmanes clau” per veure si el virus puja o baixa

L’Rt podria acostar-se a l’1 divendres

Els indicadors epidemiològics continuen a l’alça. Ahir el risc de rebrot va capgirar la seva evolució descendent i va pujar tres punts, fins a situar-se en 263, i la velocitat de contagi va augmentar quatre centèsimes, fins a arribar a 0,95. Amb aquest petit canvi de tendència, ningú pot afirmar que a finals de setmana l’Rt no es torni a acostar a l’1, que és el límit per parlar d’estabilització.

Davant d’aquesta realitat, la consellera de Salut, Alba Vergés, va admetre ahir en una entrevista a TV3 que estem en un “moment fràgil” i va insistir que si el Procicat va demanar set dies més per poder decidir és precisament per poder analitzar bé la tendència de les dades i “saber si el virus puja o baixa”.

Vergés va insistir que estem en unes “setmanes clau” pel que fa al control de la pandèmia perquè del que es tracta és de “donar temps de reduir la pressió sobre el sistema sanitari” i que la vacunació vagi fent el seu efecte.

Vergés, com ja ho va dir el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va alertar que una quarta onada seria “molt dramàtica” perquè el punt de partida des del punt de vista assistencial, “que ha quedat molt afectat”, és molt alt.

En cap cas Vergés ha volgut especular sobre què decidirà el Procicat dijous vinent si les dades no milloren. “Ja ho veurem. Intentem no especular mai”, va dir la consellera, que va defensar la gestió amb la filial de Ferrovial després que l’Oficina Antifrau hagi decidit investigar el contracte per fer el seguiment dels contactes.

D’altra banda, ahir va disminuir en 163 el nombre de grups escolars confinats. Ara són 975, un 1,36% dels aproximadament 72.000 existents. Hi ha 23.870 persones confinades, 3.573 menys que en l’últim balanç: 22.632 alumnes i 1.152 docents i personal d’administració i serveis.

LA XIFRA

163
grups escolars confinats menys
que en el balanç anterior. Ara n’hi ha 975, un 1,36% dels grups existents.

54 milions extres al Vall d’Hebron

L’hospital Vall d’Hebron de Barcelona ha comptabilitzat entre març i desembre del 2020 una despesa extraordinària de 54 milions d’euros relacionada amb l’esforç que ha suposat la Covid-19. D’aquests diners més de la meitat (29 milions) s’han destinat a noves contractacions, hores extres i complements salarials.

Així ho va explicar ahir Albert Salazar, director gerent d’aquest centre hospitalari, que va explicar que durant la primera onada es van fer 1.150 nous contractes, la majoria d’infermeria i altres categories relacionades.

Segons Salazar, aquest any l’hospital Vall d’Hebron ha fet 550 contractes més que el gener de l’any passat, quan encara no havia començat la gran afectació que va tenir la pandèmia a partir del març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

El govern recorre a les dessalinitzadores flotants i descarta portar aigua amb vaixell

barcelona

Desallotgen els habitants d’una barraca a l’avinguda Massana

RUBÍ

Comiat multitudinari a Terricabras

girona
patrimoni

Denuncien penalment una persona per espoli arqueològic a Gandesa

GANDESA
societat

Les conductes suïcides no mortals es van enfilar un 50% després del confinament

barcelona

Nou repel·lent per allunyar cabirols i senglars de les vinyes de l’Empordà

agullana

L’Ajuntament amplia la recollida de brossa porta a porta a l’illa central

Gavà
societat

Mollerussa recupera el servei d’Internet i telefonia mòbil

MOLLERUSSA

Nous mentors pels pacients amb una malaltia renal crònica

girona