Societat

El Gremi de Restauració lamenta que els restaurants dels centres comercials segueixin tancats

El sector demana que es recuperi l’horari continu fins a les 21.30 h i que es revisi el toc de queda per servir sopars

El Gremi de Restauració lamenta que els restaurants dels centres comercials segueixin tancats després que el Procicat hagi autoritzat la reobertura de les botigues. De fet, el gremi recorda que el tancament d’aquests locals es remunta al 16 d’octubre, una decisió que considera “una condemna a mort” pel sector. “És una mesura discriminatòria i arbitrària; estem parlant de famílies que es veuen abocades a la ruïna i a arrossegar deutes durant anys”, comenta el gremi, que ja ha anunciat en un comunicat que recorrerà judicialment a la resolució un cop es publiqui al DOGC. Per altra banda, l’associació ha demanat al Govern que es recuperi l’horari continu fins a les 21:30 h i que es revisi el toc de queda per poder servir sopars.

En el mateix escrit, el gremi reconeix que se sent “decebut” per la nova pròrroga de les mesures, sense canvis per a la restauració. “S’han fet miques les esperances que havien generat les paraules del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, qui durant aquesta setmana havia especulat amb la idea de ‘donar aire’ als sectors econòmics més colpejats per la crisi”, apunta. “Ara mateixa la decepció és enorme: Argimon no deia la veritat”, afegeix l’agrupació.

Per altra banda, l’associació també revela que el Govern va traslladar-li de manera informar la possibilitat de sumar unes poques hores d’obertura durant el matí, únicament de dilluns a divendres. Segons el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, la voluntat del Govern era “que el sector acceptés de bon grat la proposta i que avalés la gestió d’una pandèmia que l’està portant a la ruïna més absoluta”. En aquest sentit, considera que la solució és “insuficient” i afegeix que seguir frenant la desescalada “és un error del qual l’economia de la ciutat trigarà lustres a refer-se”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual