Societat

La pressió hospitalària es continua reduint tot i afegir 1.705 nous contagis

Encara hi ha 1.672 pacients hospitalitzats per Covid-19 a Catalunya

La Val d’Aran, la Cerdanya i l’Alta Ribagorça, entre les comarques amb més risc de rebrot

La pressió hospitalària es continua rebaixant de mica en mica al sistema català, amb unes dades epidemiològiques que ahir van ser lleugerament millors que les del dia abans. S’hi comptaven un total de 1.672 pacients amb Covid hospitalitzats, 114 menys que la vigília, dels quals 544 estan greus a l’UCI, 18 menys que el dia abans.

La velocitat de propagació del virus (Rt) es va situar ahir en l’1,02, una centèsima menys que divendres, i també va baixar lleugerament el nombre de contagis diaris, amb 1.705 nous casos diagnosticats, però també amb 28 persones mortes per Covid. Ja són 555.745 les persones infectades des de l’inici de la pandèmia.

La velocitat de reproducció de la malaltia, que avançava accelerada des de fa una setmana, probablement per l’extensió de les variants del SARS-CoV-2 més contagioses –entre les quals, la soca britànica, la brasilera i la sud-africana–, ha frenat la seva ascensió i se situa en 1,02, és a dir, cada 100 infectats contagien una mitjana de 102 persones, segons ha notificat el Departament de Salut.

En els últims set dies, s’han diagnosticat 9.712 nous casos de Covid-19, per sota de la barrera dels 10.000, superada des de fa setmanes. La positivitat, és a dir, el percentatge de PCR i tests d’antígens que donen positiu, baixa per tercer dia consecutiu i se situa en el 5,25%, cinc centèsimes menys i amb tendència descendent, però encara per sobre del 5% que l’OMS estableix per considerar controlable la pandèmia, segons Efe.

El nombre de morts des de la primera defunció per Covid a Catalunya, que va ser el 6 de març del 2020, ja s’eleva a 20.637 víctimes, amb 210 morts en la darrera setmana.

Per comarques, la que presentava un pitjor indicador és la Val d’Aran, amb un risc de rebrot o EPG de 2.132, seguida de la Cerdanya (1.183), l’Alta Ribagorça (905), el Solsonès (882), el Moianès (838), Osona (697) i el Pla d’Urgell (546), mentre que hi ha sis comarques per sota de 100 (llindar de risc alt): el Priorat (14), la Ribera d’Ebre (46), el Pallars Jussà (73), el Berguedà (90), el Ripollès (94) i el Baix Ebre (83).

El risc de rebrot (EPG), que és l’índex de creixement potencial de l’epidèmia, després de créixer durant cinc dies, va baixar ahir per segon dia consecutiu i es va situar en 261 punts, vuit punts menys que divendres.

LA XIFRA

555.745
persones
han estat infectades amb el virus de la Covid-19 a Catalunya des de l’inici de la pandèmia.

Els esplais tornen i el sector del joc ho reclama

Molts centres d’esplai d’arreu de Catalunya van reprendre ahir l’activitat després que el Procicat n’autoritzés la reobertura per als menors de 12 anys i van celebrar accions per reivindicar el dret al lleure segur per a totes les edats, entre els quals hi havia els de la Federació Catalana de l’Esplai-Fundesplai.

A l’altra cara de la moneda, el sector del joc es queixava que “no hi ha cap raó de salut pública” que porti la Generalitat a no incloure aquest sector en la flexibilització de les mesures adoptades. La patronal Patrojoc denunciava “discriminació manifesta i deliberada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona