Societat

Registren dues naus a Mataró i Canet de Mar on hi viurien persones relacionades amb els aldarulls de dissabte

A Mataró s’haurien detingut almenys quatre persones

Els Mossos registren aquest dilluns al matí dues naus a Mataró i Canet de Mar on hi viurien persones relacionades amb els aldarulls dels últims dies a Barcelona, segons ha pogut saber l’ACN. Es tracta d’un dispositiu ordenat per un jutjat de la capital catalana, han confirmat els Mossos. La de Canet de Mar és una antiga fàbrica, anomenada Can Jover. La de Mataró és una nau que porta anys ocupada i que ha estat font de conflicte permanent darrerament. En aquest, s’han detingut almenys 4 persones i s’ha requisat material divers. El comissari Joan Carles Molinero ha explicat a Catalunya Ràdio que es busquen tant sospitosos com proves dels darrers fets. Ha afegit que hi ha un “alt nivell d’organització” entre els que provoquen els aldarulls.

L’escorcoll a la nau de Mataró ha finalitzat cap a les 13.15 hores. Els agents que hi han participat s’han endut bosses i caixes amb material divers. Segons Molinero, han estat els Mossos els que han sol·licitat a l’autoritat judicial poden entrar a les dues naus ubicades al Maresme. Això s’ha fet arran de les detencions que es van fer el passat dissabte, que ha considerat “molt importants”. Així, busquen tant sospitosos dels aldarulls com “material” que s’ha fet servir en les protestes.

Ha explicat també que estan investigant quines organitzacions, grups o col·lectius “hi poden haver” al darrera de les persones que estan protagonitzant els aldarulls.

Tot i la gravetat dels fets del passat dissabte, ha apuntat que la violència “desbocada” ja havia començat amb l’atac a la comissaria dels Mossos a Vic. Tot i això, sí creu que el “màxima exponent o grau d’agressivitat es va donar dissabte quan diversos manifestants van intentar cremar viu un agent dins d’una furgoneta”. Aquesta és pel comissari una “línia vermella” i ha insistit que els incidents que s’estan donant són de “moltíssima violència”.

Segons Molinero, entre els detinguts hi ha de diverses tipologies: alguns només fan barricades, altres cremen contenidors i llencen líquid inflamable i altres sabotegen i saquegen establiments.

El comissari ha defensat també que ja hi ha un control específic de la Brigada Mòbil dels Mossos i són “molt curosos” per poder seguir tota la traçabilitat dels seus moviments i accions. Per això, ha considerat que els que estan apostant per una modernització haurien d’”aclarir” què volen dir, tot i que ha assegurat que si es plantegen millores “sempre seran benvingudes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona