Societat

Sàmper defensa que “sempre” hi ha d’haver un model d’ordre públic i creu que ara no és el moment de debatre’l

La Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona envien un missatge d’”unitat institucional de rebuig a la violència”

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha defensat aquest dilluns que “sempre” hi ha d’haver un sistema d’ordre públic i creu que ara no és el moment de qüestionar-lo. Segons ell, el debat sobre l’ús del foam, el gas pebre o altres elements policials s’ha de fer al Parlament i no només hi han d’intervenir les forces polítiques amb interès de governar. “No es pot debatre ara per unes negociacions d’un Govern que s’ha de formar”, ha dit. Sàmper ho ha afirmat en una roda de premsa al costat de l’alcaldessa Ada Colau en la qual tots dos han enviat un missatge d’“unitat institucional de rebuig a la violència” viscuda els darrers a Barcelona durant els aldarulls.

El conseller en funcions ha remarcat que rebutjar la violència “en cap cas” és rebutjar el dret fonamental a la manifestació i a la protesta i ha demanat “separar drets fonamentals dels actes violents” perquè no tenen “res a veure” una cosa amb l’altra.

Al seu torn, Colau ha expressat “tot el rebuig i la condemna més ferma a qualsevol acte de violència”, en especial “quan posa en perill” la vida de les persones.

Tots dos s’han referit a fets viscuts en els darrers dies a la ciutat, com ara incendis de contenidors o en entitats bancàries, així com a l’atac contra una furgoneta de la Guàrdia Urbana de Barcelona a les portes de la comissaria de Ciutat Vella.

Sàmper ha indicat que Interior ha posat a disposició de la Guàrdia Urbana “tots els elements d’estudi” que es puguin fer per protegir comissaries i edificis, com ja s’està fent amb els Mossos d’Esquadra després de l’atac a Vic. “El que no pot ser és que els que preserven la seguretat d’un país no estiguin segurs”, ha dit el conseller preguntat per les preocupacions d’alguns sindicats i agents.

Sàmper i Colau han destacat la bona coordinació entre els Mossos i la Guàrdia Urbana i el conseller ha apuntat que el que cal és “reforçar” aquesta coordinació i compartir informació per retroalimentar-se.

Per la seva banda, el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, també ha emfatitzat la “perfecta sintonia institucional”. Batlle també ha puntualitzat que en l’atac contra la furgoneta de la Guàrdia Urbana el que hi va haver va ser un “accelerador del foc” i no un còctel Molotov. Batlle ha subratllat la gravetat dels fets, però alhora ha celebrat que fos ràpidament controlat. “Va ser apagat pels mateixos agents i afortunadament ningú va prendre mal”, ha dit.

Batlle també ha assenyalat que l’Ajuntament està en contacte amb la fiscalia per actuar “en defensa de l’interès públic” i les persones afectades quan es formulin càrrecs.

L’Ajuntament i la Generalitat s’han reunit al departament d’interior aquest dilluns amb màxims representants dels Mossos i la Guàrdia Urbana de Barcelona.

En relació amb el cas de la noia de 19 anys que va perdre un ull per un impacte durant les protestes a Barcelona, el conseller ha recordat que es va iniciar una investigació interna a Mossos per determinar com es van poder produir els fets.

També ha dit que s’està remetent la informació al jutjat que està instruint les diligències prèvies, el número u. A més, ha afegit que ja es van posar en contacte amb la representació lletrada per posar-se a la seva disposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA

Augmenten les peticions voluntàries per ser atesos a Support-Girona

girona
societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS