Societat

“Els clients diuen que ens trobaven a faltar”

A Salt, els 111 locals de l’Espai Gironès han fet la reobertura i agraeixen la represa de l’activitat

Els clients també responen

“Ha vingut gent, i s’agraeix, perquè ens fa falta, la veritat. S’està comprant bastant, i són els mateixos clients que ens diuen que ens trobaven a faltar”, diu amb un somriure Judit Corroto, encarregada de la botiga Pep Llasera, a l’Espai Gironès, a Salt. Ahir al migdia, l’aparcament exterior d’aquest centre comercial estava ple. Tot i el control d’aforament no es formen cues; un cop a dins, però, sí que es veuen les primeres files d’espera per accedir a les botigues de franquícies i marques més conegudes de roba, calçat i complements, amb un públic majoritàriament jove. Amb la limitació d’un 30% d’aforament, aquest centre pot acollir fins a 4.165 persones; des de la gerència expliquen que fins a la una del migdia no s’havien superat les 1.500 persones.

Però totes les botigues que podien obrir ho han fet (tret d’una que renova decoració i obrirà d’aquí a un parell de dies). Són 111 locals oberts i només mantenen la persiana baixada els 11 establiments de restauració del centre que no han estat inclosos pel Procicat en aquesta reobertura limitada.

A banda de l’aforament global, cada botiga es responsabilitza de la restricció del 30%, que varia en funció de la superfície i distribució de cada local (5, 16 o 30 persones o més variables possibles). Alguns clients surten decebuts, com la Mireia i la Joana (mare i filla): “Hem fet cua i un cop a dins hem vist que no hi ha gènere; també hem trobat dispositius de gel buits que no reomplen”, diuen molestes.

Tot i aquestes excepcions, es veu força moviment i bosses de compra. L’encarregada d’una altra franquícia confirma que la gent compra, però destaca que s’han passat el matí “fent devolucions”, per clients amb tiquets de compres de Nadal i Reis, o per compres per internet. Per regla general, els que han vingut saben què volen, van di#rectament al gra. “Plena normalitat. Un matí plàcid i tranquil, però estem contentets”, resumeix Pau Jordà, gerent de l’Espai Gironès. En canvi, critica “la discriminació” de la qual són víctimes, segons ell, els locals de restauració del centre. “Si només obrim de dilluns a divendres i amb les restriccions d’horaris que ja té la restauració i que acceptem, no té sentit que es pugui menjar en un establiment a 50 m de l’Espai Gironès i que no es pugui fer aquí”, diu el gerent, que assegura que reclamaran que la Generalitat rectifiqui aquest aspecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona