Societat

“Els clients diuen que ens trobaven a faltar”

A Salt, els 111 locals de l’Espai Gironès han fet la reobertura i agraeixen la represa de l’activitat

Els clients també responen

“Ha vingut gent, i s’agraeix, perquè ens fa falta, la veritat. S’està comprant bastant, i són els mateixos clients que ens diuen que ens trobaven a faltar”, diu amb un somriure Judit Corroto, encarregada de la botiga Pep Llasera, a l’Espai Gironès, a Salt. Ahir al migdia, l’aparcament exterior d’aquest centre comercial estava ple. Tot i el control d’aforament no es formen cues; un cop a dins, però, sí que es veuen les primeres files d’espera per accedir a les botigues de franquícies i marques més conegudes de roba, calçat i complements, amb un públic majoritàriament jove. Amb la limitació d’un 30% d’aforament, aquest centre pot acollir fins a 4.165 persones; des de la gerència expliquen que fins a la una del migdia no s’havien superat les 1.500 persones.

Però totes les botigues que podien obrir ho han fet (tret d’una que renova decoració i obrirà d’aquí a un parell de dies). Són 111 locals oberts i només mantenen la persiana baixada els 11 establiments de restauració del centre que no han estat inclosos pel Procicat en aquesta reobertura limitada.

A banda de l’aforament global, cada botiga es responsabilitza de la restricció del 30%, que varia en funció de la superfície i distribució de cada local (5, 16 o 30 persones o més variables possibles). Alguns clients surten decebuts, com la Mireia i la Joana (mare i filla): “Hem fet cua i un cop a dins hem vist que no hi ha gènere; també hem trobat dispositius de gel buits que no reomplen”, diuen molestes.

Tot i aquestes excepcions, es veu força moviment i bosses de compra. L’encarregada d’una altra franquícia confirma que la gent compra, però destaca que s’han passat el matí “fent devolucions”, per clients amb tiquets de compres de Nadal i Reis, o per compres per internet. Per regla general, els que han vingut saben què volen, van di#rectament al gra. “Plena normalitat. Un matí plàcid i tranquil, però estem contentets”, resumeix Pau Jordà, gerent de l’Espai Gironès. En canvi, critica “la discriminació” de la qual són víctimes, segons ell, els locals de restauració del centre. “Si només obrim de dilluns a divendres i amb les restriccions d’horaris que ja té la restauració i que acceptem, no té sentit que es pugui menjar en un establiment a 50 m de l’Espai Gironès i que no es pugui fer aquí”, diu el gerent, que assegura que reclamaran que la Generalitat rectifiqui aquest aspecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un estudi israelià revela que la soca sud-africana és més resistent a la vacuna de Pfizer contra la Covid-19

Barcelona / Jerusalem
Coronavirus

La Xina admet que les seves vacunes tenen una “efectivitat baixa”

Barcelona
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Risc de ruixats

Barcelona

Els ingressats per Covid-19 a les UCI ja superen el mig miler

Barcelona

La producció de rosa de Sant Jordi cau en tres anys un 60%

Teià

Els experts avisen: la vacuna és la solució, no el problema

Barcelona
NOUREDDINE JALLOUL
Cuiner de El Celler de Can Roca

“M’inspiro en la cuina del Marroc i de la meva mare”

barcelona

Barcelona perd restaurants que havien donat fama a la ciutat

Barcelona

Les UCI, plenes esperant l’impacte de Pasqua

barcelona