Societat

Horrorland s’acomiada de Cercs per la crisi del coronavirus i escolta ofertes per una nova seu

El parc del terror, que no ha pogut obrir l’últim any, lamenta el suport “insuficient” de les administracions locals

El parc del terror de Cercs, Horroland, diu adéu després de tres anys pels estralls de la crisi del coronavirus i manca de suport institucional. El projecte es trobava econòmicament “a la corda fluixa” i ha decidit marxar del municipi, però ja escolta ofertes d’altres indrets “de tot l’Estat”, segons han confirmat a l’ACN. El 2020 la instal·lació acabava de fer una “gran inversió” en adaptacions i es va trobar sense poder obrir i havent de tornar els diners de les entrades del curs, que ja s’havien exhaurit. El parc va recórrer a les ajudes de les administracions, i en concret de l’Agència del Desenvolupament del Berguedà, però han estat “insuficients” per la continuïtat d’un projecte que representa 300.000 euros anuals de manteniment.

Horrorland marxa del Berguedà però no descarta reobrir en un altre indret de Catalunya o de la resta de l’Estat. Hores d’ara el parc ja ha rebut “moltes ofertes” d’altres indrets d’aquí i de fora i no falten les “ganes” de continuar amb el projecte, segons ha informat a l’ACN un portaveu de l’organització.

Segons els organitzadors, l’Àgència del Desenvolupament del Berguedà, que gestiona el lloguer de les naus i instal·lacions, no ha fet “cas” suficient als seus intents de posar de manifest “la debilitat del projecte” durant els darrers mesos. Després d’un any sense ingressos els organitzadors es veuen “obligats a finalitzar la seva estada a Cercs”.

Un any tancat

El darrer any 2020, Horrorland no va poder iniciar la seva tercera temporada (octubre) tot i haver venut totes les entrades. A causa de la pandèmia, una setmana abans del dia previst per arrencar la nova temporada, les restriccions del Govern per fer front a la crisi del coronavirus van obligar a suspendre’n la tercera edició.

“En aquell moment, el parc ja havia fet una gran inversió per adaptar les instal·lacions a les noves normatives i a més a més va retornar els diners de totes les entrades venudes”, informen. Aquesta situació va deixar el complex “a la corda fluixa”, i les “negociacions” amb l’administració que els lloga les instal·lacions han estat “insuficients” per mirar de redreçar-ho.

Horrorland va obrir les seves portes l’octubre del 2018 amb totes les entrades exhaurides. L’any 2019 el parc va ampliar l’aforament i els dies d’obertura. Al llarg de les dues temporades, el centre d’oci centrat en el terror i l’adrenalina ha acumulat més de 40.000 visitants, i també presumeix d’haver “generat 170 llocs de treball i un fort impacte econòmic i turístic a la comarca”. EL 2019 el parc va guanyar el premi a millor esdeveniment europeu de terror en els prestigiosos ‘Scare Awards’.

Des del parc han agraït aquest dijous “la confiança de tots els visitants” que hi ha passat des del primer dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona