Societat

El Govern amplia un programa de personal del CatSalut amb 104 noves posicions per atendre la covid i recuperar activitat

L’evolució de la pandèmia i les necessitats assistencials aconsellen obrir una segona fase d’un pla aprovat el setembre

El Govern amplia el Programa transversal del Servei Català de la Salut (CatSalut), aprovat el setembre, davant de la covid-19.

La quantificació es projecta tècnicament en 104 noves posicions, que se sumen a les 135 incorporades en la primera fase d’aplicació del programa.

L’evolució de la pandèmia i els riscs de rebrot i les previsions de futur en matèria de necessitats assistencials aconsellen obrir una segona fase en el desenvolupament d’aquest programa.

El programa ha d’ajudar a donar una resposta dual eficaç al repte de l’atenció a la salut a curt i llarg termini en el context actual.

D’una banda, davant de la pandèmia i, de l’altra, per recuperar i millorar l’activitat assistencial ordinària, tant en hospitals com en àmbit comunitari.

Durant els mesos posteriors a la primera onada, es van preveure plans de contingència amb accions de suport a la contenció de la pandèmia, per a la protecció de la població amb més risc de contagi i de patir complicacions i per adaptar la xarxa assistencial.

Aquest context va donar lloc a l’impuls, entre altres mesures sectorials i estructurals, d’aquest programa.

El sistema ha de continuar donant resposta a totes les necessitats assistencials ordinàries de la població, a les patologies comunes greus i no greus i també a l’atenció a les persones amb malalties cròniques o amb múltiples patologies, en una dimensió de complexitat que s’ha vist augmentada al llarg dels darrers mesos.

El sistema no pot aturar l’activitat habitual i, per tant, es treballa per mantenir-hi uns nivells de servei que responguin a les necessitats de la població, incloent-hi el sobreesforç per recuperar activitat ordinària que durant els pics de les diverses onades de la pandèmia ha resultat compromesa.

La màxima pressió sobre el sistema públic de salut per la covid-19 segueixen generant noves tasques informatives, assistencials, d’estructura i equipaments, organitzatives i gerencials que esdevindran feines canviants al llarg de molts mesos, perquè s’hauran d’anar adaptant processos i necessitats a l’evolució de la situació.

El Govern dona suport a l’OMS per una distribució equitativa de vacunes covid-19 al món

El Govern ha acordat donar suport a la Vaccine Equity Declaration impulsada per l’organització Mundial de la Salut (OMS), que fa una crida a governs, empreses farmacèutiques, agències reguladores i líders mundials perquè uneixin esforços per accelerar la distribució de vacunes de manera equitativa a tots els països.

L’objectiu d’aquesta declaració és accelerar el desenvolupament i la fabricació de vacunes covid-19 i garantir-hi un accés just i equitatiu a tot el món. L’OMS va advertir que només s’aconseguiria posar fi a la pandèmia si es feia a tot arreu al mateix temps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona