Societat

Un grup de restauració del Penedès impulsa un nou model de locals “post covid”

Cal Blay aspira a inaugurar 20 establiments per combatre una caiguda de facturació del 65% per l’absència de grans actes

El grup de restauració Cal Blay, amb seu a Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès), acaba d’impulsar un nou model de locals ideat sota el concepte “post covid”.

“Volem oferir espais per teletreballar, amb molta connectivitat, i una carta amb menjar molt ràpid i saludable”, detalla un dels co propietaris, Jordi Carda.

La companyia, referent en el sector dels casaments i càterings per a grans esdeveniments, ha viscut una caiguda de la facturació d’un 65% durant el 2020 a causa de les restriccions de la pandèmia.

Un escenari que els ha dut a idear alternatives i posar en marxa ‘La Plural’ mentre esperen que reflotin els grans actes. “No podem estar plorant en un racó”, sosté Carda, que preveu obrir 20 locals els propers cinc anys.

Els responsables de Cal Blay lamenten que durant el darrer 2020 no van facturar “gairebé res” en l’àmbit dels casaments -cada any en feien prop de 200- i dels grans esdeveniments.

Aquest sector representa més del 60% de l’activitat de l’empresa, fet que els ha obligat a pensar altres estratègies. “La paràlisi dels grans actes la pots aguantar una temporada, però no dues. És impossible”, subratlla Jordi Carda, que titlla l’últim any com a “nefast”.

“L’objectiu fonamental era salvar els nostres 180 treballadors i poder tirar endavant l’empresa amb noves fórmules”, afegeix. Carda destaca que les restriccions han permès “tenir molt temps per pensar” i adonar-se de quines són les noves necessitats generades per la pandèmia.

L’auge del teletreball i del menjar ràpid però saludable han estat els factors bàsics que han desencadenat el seu nou model de locals.

Carda apunta que els quatre restaurants que el grup té a Sant Sadurní, Subirats, Vilanova i la Geltrú i Esplugues de Llobregat s’adrecen principalment a clients majors de 40 anys, tant pel preu de la carta com pel tarannà dels locals.

Amb els nous restaurants, però, l’empresa es proposa abaixar aquest llistó. “Volem oferir un concepte diferent del que ja tenim, amb espais d’ambient jove, de manera que tothom s’hi senti còmode però especialment puguem atraure gent a partir dels 25 anys”, explica.

En aquest sentit, destaca que els locals de ’La Plural’ contemplen espais per teletreballar, connectivitat a totes les taules, un preu d’àpat d’entre 20 i 25 euros, i un servei de cuina ininterromput de 12h a 24h -quan les restriccions actuals s’aixequin-.

Pel que fa a la proposta gastronòmica, Carda en ressalta l’oferta “fresca”, amb amanides complertes i plats únics healthy. “Anem a buscar menjar ràpid, saludable i a un preu just”, resumeix, mentre explica que també ofereixen servei a domicili i per emportar.

El primer ‘La Plural’ s’ha posat en marxa al centre de Sant Sadurní, i l’empresa està enllestint una segona obertura a la zona marítima de Vilanova i la Geltrú.

A partir d’aquí, el pla d’expansió preveu arribar als 20 establiments el 2026, principalment situats en capitals de comarca. La intenció és crear 250 llocs de treball nous.

Amb tot, Carda matisa que “serà un creixement molt controlat, garantint que en cap moment es posi en risc l’empresa”.

Els responsables de Cal Blay confien que propostes com la seva ajudin a reactivar l’economia i el sector de la restauració.

“Hem d’afrontar el 2021 amb màxima il·lusió i ganes”, diu Carda, que desitja que aquest any també permeti reprendre l’activitat dels grans actes i casaments per eixugar mica en mica les pèrdues del darrer any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona