Societat

LA CRÒNICA

Ganes d’esbargir-se, malgrat la tramuntana gèlida

Les ratxes de tramuntana gèlida que fuetegen el litoral empordanès no inciten gaire els autòctons a sortir de casa. S’està molt bé calentets a casa, i a mirar el mar ja s’hi anirà quan faci més bo. En canvi, als que han vingut de fora, als que han hagut de fer centenars de quilòmetres en cotxe perquè no s’han volgut perdre aquest primer cap de setmana amb llibertat de mobilitat intercomarcal, la tramuntana no els atura ni els fa por, com més esventats, millor, que per això han vingut.

Al front marítim de l’Escala ahir no hi havia aglomeracions, però sí la confirmació que els visitants comencen a tornar. Se’ls reconeix per l’ànsia d’apropar-se al mar –molt mogut– i fer fotos a les onades que exploten sobre el passeig, malgrat el fred i el vent. No són les cues de visitants de la temporada d’estiu, però des de la punta de la ronda de l’Olla, el passeig del Port d’en Peris, el carrer del Port, la Riba i fins a la plaça de la platja es reconeixen grups bombolla de manual: grups petits, parelles, de totes les edats, famílies de tres o quatre components. Els més petits són els que menys poden dissimular les ganes d’esbravar-se i de deixar enrere les setmanes de confinament, corren fins a la sorra per buscar les onades que els esquitxen.

“S’ha notat molt el canvi des de començament de setmana, d’ençà de dilluns hem tingut gairebé ple cada dia”, diu en Toni, l’encarregat del restaurant el Roser2. El restaurador explica que durant la setmana ha vingut sobretot gent de la demarcació, visitants de Girona, la Garrotxa i comarques interiors. Als visitants de més lluny, de l’àrea de Barcelona, els esperen aquest cap de setmana. “Molts ja van arribar divendres, els visitants ja hi són però no es veuen gaire avui pels carrers perquè fa vent i fred”, diu la cambrera d’un dels bars de la zona de la platja on es refugien els clients per gaudir de l’espectacle del temporal de mar amb seguretat. Els locals de venda d’anxoves són un altre bon indicador de l’activitat econòmica de l’Escala.

“Es nota més moviment”, expliquen a la botiga d’Anxoves Callol Serrats. També han observat el canvi a la botigueta d’Anxoves Solés, que de fet reobria el local aquest dissabte; fins ara tenien la fàbrica oberta però aquest punt de venda l’havien tingut tancat. La Marta, que atén els visitants al Museu de l’Alfolí de la Sal, també confirma que han vingut a saludar les primeres famílies de coneguts, de Girona i de Barcelona, que tornen a instal·lar-se uns dies a les segones residències, a l’Escala.

Al llarg del matí, amb més sol, es va veient més gent i grups de persones decidides a desafiar la tramuntana, i el passeig d’Empúries es converteix en un balcó molt transitat per gaudir del temporal de mar i dels que s’exhibeixen amb la pràctica del kitesurf enmig de les ones. A l’hora de dinar, els restaurants de l’Escala i fins a Sant Martí d’Empúries s’ompliran; els que han reobert, perquè no tots ho han fet encara. Hi ha ganes de girar full de tant confinament, tant pel que fa als visitants com a la gent que treballa atenent-los.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART