Societat

Els mercat rus es recuperarà a partir del juny

L’Agència Catalana de Turisme (ACT) va participar la setmana passada en la Fira MITT, de Moscou, la primera trobada presencial des de fa un any, amb la finalitat de recuperar la bona posició que té al mercat rus. Catalunya espera tornar a rebre turistes russos a partir de la segona meitat d’aquest any.

Més Vueling al Prat, que perd Norwegian

Vueling incorpora a l’aeroport de Barcelona a partir del mes de juliol dues noves rutes: amb Hèlsinki, amb dues freqüències setmanals, i amb la ciutat italiana d’Ancona, també dos vols cada setmana. Per contra, l’aeroport de Barcelona ha perdut la companyia Norwegian, que unia la ciutat amb els Estats Units.

Astres i paleontologia a la serra del Montsec

El Centre d’Interpretació del Montsec de Vilanova de Meià (Noguera) ha obert aquest cap de setmana al públic l’exposició Paleontologia a les Terres de Lleida. La Pedrera de Meià i l’inici d’un món modern, produïda per l’Institut d’Estudis Ilerdencs. La nova museografia de l’espai permetrà al visitant gaudir d’una mostra de l’excepcional patrimoni paleontològic de la zona, ja que inclou una col·lecció de fòssils de la Pedrera de Meià en un estat excepcional de conservació. També al Montsec, però en aquest cas a Àger, aquest cap de setmana s’ha obert el Parc Astronòmic Montsec (PAM) per al públic en general.

Les agències de viatges, les més mal parades

Un 20% de les agències de viatges continuen tancades des de l’inici de la pandèmia, segons una enquesta realitzada per l’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (Acave). La facturació del 76% de les empreses del sector ha caigut entre un 90% i un 95% interanual el 2020 i un 36% de les agències alerten del “risc real” de tancament. El 63% de les agències no preveu la recuperació fins a la temporada 2022, mentre que un 34% la situa a partir de l’estiu que ve. Veient aquesta situació, la patronal reclama un “rescat” al sector amb ajudes directes, unificar els protocols a l’Estat i a la Unió Europea.

Taüll i Rupit, els pobles catalans ‘amb encant’

Taüll, a l’Alta Ribagorça, i Rupit, a Osona, són els dos pobles que representen Catalunya a la xarxa europea de pobles amb encant Charm, una innovadora ruta transnacional de 10 pobles amb encant de sis països diferents que ofereixen activitats basades en el patrimoni cultural i natural en zones rurals europees. Els altres pobles que formen part de la xarxa són Burg-Reuland (Bèlgica), Friedrichstadt i Seiffen (Alemanya), Mathildedal i Oravi (Finlàndia), Monsaraz i Sortelha (Portugal) i Cunziria (Itàlia). Per cert, que FGC després de Setmana Santa obrirà a Boí Taüll un bike park, com el que ja hi ha i té èxit a la Molina.

L’Ebre revalida el segell de qualitat sostenible

Les Terres de l’Ebre han rebut les certificacions Quality Coast i Green Destinations, dins el programa Green Destinations Award, que certifica i promou les destinacions turístiques sostenibles. L’Ebre revalida el reconeixement que rep des del 2016 i ha aconseguit el nivell Golden, que en remarca l’excel·lència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Nou sistema contra el frau en la procedència de les avellanes

BARCELONA

Una escriptora gironina, guardonada als Premis Vila d’Ascó

girona
societat

Circulació de trens afectada entre Reus i Alcover pel xoc entre una furgoneta i un tren de mercaderies

LA SELVA DEL CAMP
infraestructures

El Govern diu que la falla de Gavà s’ha repetit a Rodalies per dèficit inversor

barcelona
societat

Revelen com era un cocodril de més de 70 milions d’anys del Pallars Jussà

TREMP

Arenys de Mar amplia la zona blava i de residents a la Musclera i a l’N-II

arenys de mar
societat

Sense servei l’R3 de Rodalies entre Ripoll i Vic

VIC
infraestructures

Liciten la millora del ferm de 2 quilòmetres de l’AP-7 a Gelida

GELIDA

L’AMBici arriba a l’Hospitalet i completa així el seu desplegament

L’Hospitalet de Llobregat