Societat

La veneració de la creu, a les escales de la catedral de Girona i sense públic

El bisbe, Francesc Pardo, va demanar “ajuda”, “esperança” i “fortalesa” per afrontar “aquesta dolorosa pandèmia”

L’acte es va veure per TV Girona

Ajuda, esperança i fortalesa per afrontar “aquesta dolorosa pandèmia” van ser algunes de les peticions que va fer ahir el bisbe de Girona, Francesc Pardo, en l’acte de veneració de la creu que es va fer a les escales de la Catedral de Girona. En l’acte van poder participar només unes 160 persones. Això sí, amb mascaretes i sense públic. L’acte es va poder veure en directe per TV Girona.

La pandèmia ha provocat que, per segon any consecutiu, la ciutat de Girona torni a viure un Divendres Sant atípic. Igual que l’any passat, la processó del Sant Enterrament es va suspendre, però, per a aquest, la junta de confraries va consensuar amb l’Ajuntament mantenir la veneració de la creu a les escales de la catedral. “És un acte pràcticament estàtic, que tancava la processó, i que es pot fer d’acord amb les mesures sociosanitàries dictades pel Procicat”, va explicar, ahir, el president de la junta de confraries, David Fluriach. Segons Fluriach, la creu processional és l’element important del Divendres Sant: “Amb la veneració, que és l’acte més significatiu, mantenim viva la flama de la Setmana Santa i donem una mica d’aire a les confraries.”

La veneració va començat a les vuit del vespre. També per assegurar-se de respectar el toc de queda. Mig centenar de manaies van pujar per les escales de la catedral, seguits per sis vestes de cadascuna de les dotze confraries de la ciutat (que es van situar als balcons laterals de l’escalinata).

El moment culminant de la veneració de la creu va ser quan, il·luminada per un focus, la creu processional va ascendir solemnement per les escales de la catedral de Girona mentre redoblaven els tambors dels manaies. Quan va arribar a dalt de tot, on l’esperava el bisbe, una vintena de membres de la coral polifònica de Girona van entonar l’Stabat Mater.

El pregó del Bisbe

Durant l’homilia, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, va demanar “ajuda d’esperança, serenor de pau i fortalesa per afrontar aquesta dolorosa pandèmia”. Pardo també va dir que aquests valors han de guiar els cristians a l’hora “d’encomanar els difunts” a la misericòrdia de Déu, per confiar-li “els malalts i els ancians i per pregar pels sanitaris i pels servidors”.

Després de l’al·locució del bisbe de Girona, es va cantar el Crec en un Déu i Francesc Pardo va acomiadar l’acte. Mentre la creu descendia les escales, novament enmig dels tambors dels manaies, les vestes van entrar dins la catedral. La veneració de la creu va tancar els actes de la Setmana Santa a Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona