Societat

Dol transversal per la mort d’Arcadi Oliveres

Les xarxes socials s’omplen d’homenatges i mostres de reconeixement a l’economista i activista català

Entitats i representants polítics recorden el seu compromís per la justícia social i la pau

La mort de l’economista i activista social i per la pau Arcadi oliveras ha omplert les xarxes socials de mostres de condol i homenatge de ciutadans, entitats i representants de diferents partits polítics.

L’entitat Justícia i Pau, que Oliveres va presidir i de la qual era membre des de 1981, ha lamentat que els ha deixat el seu “company i amic”. “Estem commoguts per la pèrdua de l’Arcadi, però també, profundament agraïts per tot el que ha donat a l’entitat i pel seu generós lliurament a la causa de la pau, la justícia social i els Drets Humans, sota la inspiració de l’Evangeli”, ha afegit .

L’Institut Català l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), del qual també va ser membre, l’ha qualificat de “mestre, referent i bon amic”. “Moltíssimes gràcies pel llegat immens que ens deixes”, ha expressat . L’entitat ha recordat que “va ser membre de la primera Junta de Govern i va rebre el Premi Constructors de Pau l’any 2017”.

La Universitat Internacional de la Pau ha manifestat el seu “profund agraïment” pel mestratge i coherència d’Oliveres en tot allò que va ensenyar, “sempre amb una gran serenor i generositat”.

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau ha assegurat que l’“Arcadi pot marxar en pau perquè ens deixa un exemple de vida que els seus amics, amigues i deixebles continuarem ”. “Avui ens deixa un amic, un mestre, un dels pares de la nostra entitat, un company de lluita per la pau i la justícia global, un referent, sempre”, ha lamentat.

En la mateixa línia, l’organització Catalunya Cristiana ha destacat que malgrat el seu traspàs el llegat d’Oliveres “continua molt viu”.

La Taula del Tercer Sector li ha volgut agrair “tots els anys de valentia, compromís i lluita compartida en la defensa dels drets de les persones en situació vulnerable”. La plataforma ha assegurat que “les entitats socials no defallim i continuarem treballant per aconseguir un món millor”.

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha manifestat la seva “desolació màxima” per la pèrdua d’Oliveres. “Ens deixa un home bo i just, referent de referents i de mil lluites compartides. Seguim lluitant, no hi ha alternativa. Estimem-nos!”, ha reblat . La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha manifestat en nom seu i de l’entitat el “condol i agraïment” per una vida “d’activisme per la justícia social”.

Les mostres de reconeixement a Oliveres també han arribat de moltes veu de diferents colors de l’espectre polític català i algunes de l’espanyol.

El president Quim Torra ha destacat que Oliveres “ha dedicat la seva vida a fer millor la vida dels altres”. “El seu compromís amb els més vulnerables, amb la justícia social i amb la pau ens interpel·la a tots com a individus i com a societat. El millor homenatge, seguir el seu exemple”, ha assegurat .

El vicepresident en funcions amb funcions de president, Pere Aragonès, ha agraït a Oliveres el seu “compromís, mestratge i optimisme permanent per un món més just i fraternal”.

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha traslladat el seu escalf a la família i amics d’Oliveres, al qual ha agraït la seva “saviesa, generositat i exemple permanent”.

“Se’n va la persona però es queda la seva empremta. Gràcies per haver dedicat tant d’esforç i temps a fer un món millor, de justícia i pau”, ha glosat l’eurodiputat de JxCat Carles Puigdemont.

La CUP ha assegurat d’Oliveres “sempre ens acompanyarà l’anhel de justícia social” i de fer d’aquest món “un lloc millor per viure”.

En Comú Podem també ha destacat el “compromís amb la pau i la justícia social” d’Oliveres. “Va ensenyar-nos que un món diferent i millor és possible”, ha recordat .

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha afirmat que “ens deixa un home que va posar tota la seva intel·ligència i tota la seva bondat per fer un món més just”.

La ministra de Treball i vicepresidenta tercera del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha explicat que Oliveres “ha marxat deixant-nos una lliçó de vida, d’alegria, de lluita i amor”. “D’ell vam aprendre que la defensa dels drets humans ha de ser, per totes i tots, una pràctica quotidiana”, ha reconegut.

El ministre espanyol de Consum, Alberto Garzón, ha valorat que Oliveres era algú a qui “sempre valia la pena escoltar” i ha lamentat que la seva mort és una “pèrdua molt important per al pensament crític i els moviments socials”.

Des del PSC han descrit Oliveres com un “referent de l’activisme social i home compromès amb el pacifisme”. “Gràcies per la teva enorme contribució per aconseguir un món millor”, han dit .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El jutjat envia a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada de matinada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers