Societat

Sònia Serrano

“Apostar per la sostenibilitat permet ser més eficient”

Per què la sostenibilitat ha esdevingut clau ja no només per al planeta sinó també per a les empreses?
La sostenibilitat va més enllà de preservar el planeta, és una gran oportunitat per a les empreses per ser més eficients, més competitives i més resilients, tant en el context actual com davant crisis futures.
Des de la vostra experiència, les empreses són conscients que la sostenibilitat és clau per al futur?
En gran mesura, sí; però veiem que hi ha un desconeixement per part de les empreses més petites que el fet de ser sostenibles els pot fer més rendibles, en canvi tenen la creença generalitzada que ser sostenible surt car, quan no és així.
Des de BBVA, com ajudeu les empreses a avançar cap a aquesta transició ecològica?
A BBVA, a més de donar suport als nostres clients amb solucions de liquiditat i finançament, volem acompanyar-los en la seva recuperació, donant-los els coneixements i les solucions necessàries per a una recuperació ràpida dels seus negocis de manera sostenible.
Fa anys que BBVA treballa per ser líder en transformació digital, la digitalització ajuda la sostenibilitat?
Per descomptat; per exemple, BBVA ha estat el primer banc del món que ha usat l’analítica de dades per calcular la petjada de carboni de les empreses, un primer pas per implementar accions que les ajudin a reduir les seves despeses en energia. En aquesta línia, hem arribat a un acord amb l’Associació Nacional d’Empreses de Serveis Energètics (Anese) o Ateinsa per ajudar les nostres empreses i els nostres clients a adoptar mesures d’estalvi energètic o a gestionar subvencions en aquest àmbit.
Quant pot arribar a estalviar una empresa si aconsegueix ser eficient energèticament?
Mitjançant inversions per a la renovació dels seus equips de producció, la implantació d’instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic i l’adopció de pràctiques de gestió energètica més avançades, les empreses poden reduir significativament les seves despeses en energia i millorar la seva rendibilitat. Basant-nos en casos reals de projectes ja realitzats en diversos sectors, els estalvis podrien situar-se entre un 10% i un 45% de la despesa energètica.
Quin és el compromís de BBVA amb la sostenibilitat?
A BBVA adquirim el Compromís 2025, basat en tres línies d’actuació: finançar per contribuir a frenar el canvi climàtic i aconseguir el compliment dels ODS mitjançant la mobilització de 100.000 milions d’euros entre el 2018 i el 2025; integrar els riscos ambientals i socials associats a l’activitat de banc per minimitzar els potencials impactes negatius directes i indirectes, i involucrar tots els grups d’interès per impulsar de manera col·lectiva la contribució del sector financer al desenvolupament sostenible. Tot i la pandèmia, ja hem mobilitzat 50.154.000 euros. També hem incorporat els riscos i les oportunitats del canvi climàtic a les nostres decisions d’inversió i finançament, per exemple acabem d’anunciar que el banc reduirà a zero la seva exposició en activitats relacionades amb el carbó i deixarà de finançar empreses en aquestes activitats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA