Societat

Barcelona perd restaurants que havien donat fama a la ciutat

La falta de turistes i les restriccions horàries aboca establiments amb estrella Michelin a abaixar la persiana

Tanca El Barri, amb quatre restaurants d’Albert Adrià

La gastronomia era un dels motius de l’èxit de Barcelona com a capital turística. Alguns dels millors restaurants del país estaven a la ciutat i milers d’estrangers somiaven arribar a la capital catalana per anar a, entre molts d’altres, el Senyor Parellada, el Tickets, el Sagarra, Can Soteras, l’Agut i Cal Pinxo, a la Barceloneta. Doncs bé, aquests restaurants, i molts d’altres, ja han tancat. Per culpa de la crisi i de la no arribada de turistes a la ciutat, no han pogut aguantar.

A finals de la setmana passada, es va saber que El Barri, el conglomerat de restaurants del cuiner Albert Adrià, germà de Ferran Adrià,  i els germans Iglesias, ha tancat. El grup format pels restaurants Tickets, Hoja Santa, Pakta i Celler 1900, amb diverses estrelles Michelin i sols Repsol, es dissol per les restriccions i limitacions d’aforament aplicades a Barcelona a causa de. Cap dels restaurants d’aquest grup va poder obrir després del confinament total decretat el març del 2020 perquè les restriccions horàries feien molt difícil la reobertura. Albert Adrià, un dels artífexs de l’èxit d’El Bulli,  va lamentar a Efe la desaparició d’aquest grup de restaurants, en concurs de creditors. De tots els restaurants d’Adrià a Barcelona, només no tanca definitivament l’Enigma, però no té data d’obertura ni, de moment, perspectives de poder pujar la persiana aviat.

“El tancament d’El Barri, sent només la punta de l’iceberg, és la constatació que la sagnia de la restauració de BCN avança a passos de gegant. Negocis viables que han deixat de ser-ho per les restriccions i per l’estratègia equivocada de @govern, @perearagones, @albaverges”, va piular, divendres, el Gremi de Restauració de Barcelona, que fa mesos que avisa que les estrictes condicions de reobertura del sector de la restauració estan enfonsant l’economia de la ciutat.

“La notícia –insistia el gremi –hauria de remoure la consciència de totes les persones que són al capdavant d’institucions públiques. És evident que la crisi continua i que l’economia no nota encara els efectes de la vacuna. S’han pres moltes mesures, però en fan falta més.”

LA DATA

2011
Obria
al Paral·lel el restaurant Tickets, apadrinat per Ferran Adrià. L’establiment ha tancat definitivament.

Els restauradors volen recuperar l’hora de sopar

El Gremi de Restauració de Barcelona responsabilitza directament els governants, dels que diu que “s’han mostrat insensibles davant el patiment dels restauradors”, del tancament de desenes d’establiments a la ciutat, famosos o no famosos, i dels més que hauran de tancar en un futur pròxim.

El sector fa setmanes que reclama que es pugui allargar l’horari més enllà de les cinc de la tarda i poder obrir fins a l’hora del toc de queda, ja que són molts els negocis a què, sense poder fer sopars, no els surt a compte obrir i treure els treballadors dels ERTO.

Entre els restauradors que estan més maltractats, segons el gremi, hi ha els que tenen el seu negoci dintre d’un centre comercial, que fa quasi sis mesos que no poden obrir. El sector no entén que amb les mesures higièniques i de control que hi ha en aquests centres no es puguin obrir els bars i restaurants i acusen les autoritats de discriminar-los.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona