Societat

Un exministre francès reconeix haver menjat en un restaurant clandestí

Brice Hortefeux, que va ser titular d’Interior al govern de Sarkozy, assegura que no pensava que cometés cap il·legalitat, tot i que a França aquests establiments estan tancats des d’octubre

Diversos ministres del govern han hagut de desmentir haver participat en festes il·legals

L’exministre francès Brice Hortefeux ha reconegut haver menjat en un apartament de luxe a París reconvertit en restaurant clandestí per un conegut xef, ara que aquests establiments tenen prohibida la seva activitat a França per les restriccions per la Covid-19.

Hortefeux, que ara és eurodiputat del partit Els Republicans i que va ser titular d’Interior durant la presidència de Nicolas Sarkozy, amb el que ha mantingut una gran proximitat, ha al·legat aquest dissabte en la seva defensa que va actuar de bona fe i no pensava que estigués incorrent en cap il·legalitat.

Segons l’eurodiputat conservador, el controvertit àpat va tenir lloc el passat 30 de març i va ser una trobada de caràcter professional amb el veterà periodista Alain Duhamel i amb una tercera persona de la que no ha transcendit la identitat.

En declaracions al mitjà digital Médiapart, Hortofeux ha explicat que un conegut li va aconsellar una adreça al districte VIII de París, que creia que era la seva pròpia casa o la d’uns amics.

Quan hi va arribar, les tres persones que s’havien citat van ser instal·lades en una petita sala. El compte es va pagar amb targeta de crèdit. “Tot semblava legal”, ha subratllat l’exministre.

El fet és que els restaurants estan tancats a França per ordre administrativa des de finals d’octubre per prevenir els contagis de coronavirus, com també ho estan tots els altres espais de vida social com bars, cafès, cinemes, teatres, sales d’espectacles, museus o gimnasos, entre altres.

Duhamel ha declarat sentir-se una mica enredat a l’acudir a aquest apartament de luxe regentat pel xef Christophe Leroy, que aquest divendres va estar sota custòdia durant algunes hores per a ser interrogat.

El seu advocat, Thierry Fradet, ha afirmat que ha presentat una sèrie de documents que detallen els serveis que va donar, i que a parer seu s’ajusten a les regles en vigor.

La fiscalia ha fet saber que, per ara, no hi ha cap element que permeti establir que hi van passar membres del govern.


Rumors sobre festes amb ministres
Aquesta precisió s’explica perquè les revelacions sobre la presència de l’exministre en un suposat restaurant clandestí surten a la llum en una setmana en la que no s’ha deixat d’especular a França sobre la presència de ministres a festes il·legals quan tot el país es troba en règim de semiconfinament.

Tot va començar amb l’emissió el dia 3 al canal M6 d’un reportatge amb imatges d’aquestes festes enregistrades amb càmera oculta i, en particular, amb les declaracions d’un home que hi sortia com a organitzador i que afirmava que havia participat en àpats amb ministres.

Quan es va saber que l’autor d’aquesta acusació era Pierre-Jean Chalençon, una figura extravagant, col·leccionista de peces relacionades amb Napoleó i propietari d’un palauet de recepcions al cor de París, ell mateix va replicar que el que havia dit sobre la presència de ministres era una broma.

El seu desmentit, però, no ha pogut aturar l’onada de rumors i comentaris a les xarxes socials, davant les quals diversos membres del govern han hagut de sortir al pas per afirmar que no han participat en aquesta mena de celebracions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA