Societat

Els empresaris ebrencs celebren que el Procicat plantegi aixecar el confinament comarcal aviat

El conseller d’Interior ratifica que s’estudien altres “estructures de mobilitat” si l’ocupació de les UCI no és alta

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat a les agrupacions empresarials de les Terres de l’Ebre i a l’Ajuntament de Tortosa que el confinament comarcal contra el qual protesta el territori des de fa mesos, podria acabar aviat. L’Ebre no és l’únic territori que s’ha mostrat contrari a aquesta limitació de mobilitat i el Procicat i el Govern estudien “altres estructures territorials que marquin el confinament” i que les restriccions siguin diferents segons les dades epidemiològiques de cada zona i sobretot segons la pressió assistencial a les UCI. Els empresaris ebrencs han celebrat que es comencin a atendre les peticions del territori per permetre la mobilitat entre les quatre comarques del territori.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat que el Procicat i el Govern estudien que les restriccions de mobilitat i altres mesures siguin “diferents” segons la incidència del virus en les diferents regions, “unes estructures territorials” que també s’estan definint davant les queixes al confinament comarcal, que no només s’han rebut des de les Terres de l’Ebre. “És una petició que també arriba d’altres indrets, com Barcelona que vol esponjar més la població i que no té res a veure amb l’Ebre, l’Alt Pirineu o el Berguedà”, ha apuntat Sàmper.

El conseller ha assegurat que s’estudia definir “millors” àrees de confinament i també la possibilitat “que es puguin personalitzar les mesures segons com està cada territori”. El que preocupa és l’ocupació de les UCI, índex del qual dependran les solucions que es plantejaran per canviar el confinament comarcal. “A les Terres de l’Ebre l’índex és positiu i d’aquí ve la demanda”, ha apuntat el conseller d’Interior. “La quarta onada va relativament bé perquè la línia no és tan ascendent com en d’altres”, ha assenyalat Sàmper. La incidència de Setmana Santa que tant preocupava no té una corba tan vertical, però les noves mesures dependran de la pressió assistencial a les Unitats d’Intensius.

De la reunió amb Sàmper, l’Ajuntament i la Cambra de Comerç de Tortosa, PIMEC Terres de l’Ebre, o l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre (AECE) n’han sortit esperançats. Des de la tardor, alcaldes i el teixit empresarial demanaven que es permetés la mobilitat entre les quatre comarques de les Terres de l’Ebre per la densitat de població, i perquè els serveis i el comerç es concentren, sobretot a Tortosa. “Confiem que a partir de dilluns, s’apliqui”, ha apuntat l’alcaldessa Meritxell Roigé. “La gent ha de poder anar a comprar als negocis de qualsevol lloc de les Terres de l’Ebre. Les empreses del territori ho necessiten i el conseller ens ha dit que ho estudiaran i divendres ens donaran resposta”, ha afegit el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Faiges.

L’AECE ha estat una de les agrupacions que ha liderat aquesta demanda. El seu secretari general, Pepe Vallés, ha recordat que la situació “és injusta” per al territori per la seva densitat de població -poc menys de 180.000 habitants-. “Sortim contents de la reunió perquè si les dades epidemiològiques segueixen estables o baixen, divendres podríem donar bones notícies per al territori”, ha avançat. “El conseller ha estat sensible a la realitat empresarial de les nostres terres i esperem que així sigui, pel nostre futur”, ha afegit Elisabet Zapater, presidenta de PIMEC Terres de l’Ebre. “Tenen clar que la quarta onada no s’ha de gestionar com les anteriors, que la gent està molt cansada i la proposta que planteja la part política del Procicat s’alinea bastant amb el que estàvem demanant”, ha apuntat la presidenta de PIMEC Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona