Societat

Reconeixement a l’ajuda al migrant al país d’origen

El fundador de l’ONG Nasco Feeding Minds, Ousman Umar, guardonat per la Fundació Princesa de Girona

El fundador de l’ONG Nasco Feeding Minds , Ousman Umar, ha guanyat el premi Fundació Princesa de Girona Social 2021. El premi es va anunciar ahir en un acte virtual centrat en l’emprenedoria social i la transformació educativa, segons va informar l’ACN. L’organització fundada per Umar té l’objectiu d’oferir solucions a la qüestió de la migració al país d’origen, a partir de la formació en noves tecnologies per sortir de la pobresa. En opinió del jurat, Nasco Feding Minds es dedica a “unir educació, tecnologia i aliances” per “aportar solucions al fenomen migratori”.

Amb un bot

Umar va néixer a Ghana i quan tenia 13 anys va emigrar cap a Europa. Va tardar quatre anys per aconseguir creuar el Sàhara a peu i el mar en un bot fins a arribar a l’Estat espanyol. El 2012 va fundar l’ONG Nasco Feeding Minds per canviar el paradigma de l’ajuda humanitària. El jurat qualifica la trajectòria d’Umar com a “exemplar” per la “seva resiliència i la seva capacitat de superació aprofitar les oportunitats”.

El jurat

El jurat estava presidit per la directora general adjunta de la Fundació Bancària La Caixa i membre del consell assessor de la FPdGi, Elisa Durán, i integrat també pel cap de la secció quirúrgica de ginecologia en salut de la dona Dexeus, Pere Barri (premi Social 2011); la pedagoga i emprenedora social Roser Batlle; l’expresidenta d’Unicef Espanya, Consuelo Crespo; l’expresidenta de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) i de la seva fundació científica, Isabel Oriol Díaz de Bustamante; el director de l’Impact Hub Madrid, Antonio González; la secretària general de Càritas, Natalia Peiro; la CEO de Generation Spain, Mercedes Valcárcel, i la directora d’estratègia de marca i comunicació de la Creu Roja Espanyola, Belén Viloria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia