Societat

Els interns de Lledoners podran fer la Ruta del Cister a peu sense sortir de la presó

Els reclusos coneixeran el recorregut i la història dels monestirs de forma figurada

Recórrer la Ruta del Cister sense sortir de l’entorn de la presó. Aquesta és la proposta que els consells comarcals de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell, conjuntament amb el centre penitenciari de Lledoners, impulsen amb l’objectiu que els interns d’aquesta presó puguin conèixer l’itinerari, la història dels monestirs i dels municipis a partir de la realització de la ruta com a activitat esportiva. El recorregut serà de caràcter figurat i es podrà fer en tres modalitats, segons els permisos que s’apliquin a cada intern. Els participants rebran un carnet individual amb disset caselles buides on s’estamparan els segells corresponents als diferents trams i, si els completen, la Ruta del Cister els lliurarà un diploma personalitzat.

Segons els permisos de què disposin, els interns podran fer un circuit específic dins el mateix mòdul, un recorregut preparat pels monitors d’esports pel carrer major del centre penitenciari o fer sortides programades a l’entorn de l’equipament amb l’acompanyament dels monitors esportius, educadors socials i voluntaris.

El projecte és el primer d’aquestes característiques que s’impulsa conjuntament entre la Ruta del Cister i la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima del Departament de Justícia. La iniciativa podria fer-se en el futur en altres presons catalanes que també han mostrat interès en participar-hi.

A banda de l’activitat esportiva, el projecte també inclou sessions formatives als interns perquè coneguin la història dels tres monestirs de la mà d’un historiador, així com de l’entorn cultural i paisatgístic dels municipis pels quals transcorre el sender. L’activitat es presentarà als interns aquest divendres, coincidint amb Sant Jordi, i ja s’hi podran inscriure.

L’itinerari de la Ruta del Cister, el GR 175, transcorre per les comarques de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell, i és l’únic recorregut que enllaça els tres monestirs cistercencs de Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges. El recorregut suma uns 105 quilòmetres si es fa a peu i 108 quilòmetres si es fa en BTT.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona